Argentinië

Argentijnse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Gebraden Lamskarbonades
  2. Gegrilde Zalm
  3. Gevulde Kip
  4. Tomatensalsa

 

EngelsGEGRILDE ZALM

tekstbestand

Gegrilde Zalm, een gerecht uit Argentinië bereid door de Happy Chief Cook.

De zalmfilet is net helemaal gaar en zeer sappig.
Mocht u daarvan niet zo houden dan kunt u het langer grillen totdat er een korstje op de zalmfilet zit.

De verse koriander heeft de neiging om te gaan overheersen en geeft bij veel mensen een zeepsmaak in de mond, gebruik dus niet teveel als u niet van koriander houdt.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 zalmfilets à 250 gram,
4 eetlepels olijfolie,
2 limoenen,
2 teentjes knoflook,
0,5 theelepel gemalen koriander,
2 eetlepels verse peterselie,
0,5 eetlepel verse koriander,
zeezout naar smaak,
ongeveer 2 koffielepels zwarte peperkorrels (naar smaak).

Voorbereiding:

Maal de zwarte peperkorrels met een vijzel fijn.

Snijd het kontje van het teentje knoflook en plet het teentje.
Verwijder de harde schil en hak de knoflook ragfijn.

Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen vervolgens uit.
Bewaar de tweede limoen voor de garnering.

Hak de verse peterselie fijn.

Hak de verse koriander fijn.

Spoel de zalmfilets af onder zacht stromend koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Doe de zalmfilets in een ovenschaal.

Meng de olijfolie, het limoensap, het limoenrasp, de knoflook, de gemalen koriander, de verse koriander, de peterselie, het zout en de zwarte peper goed met elkaar.

Bestrijk de zalmfilet met de marinade helemaal.
Dek de ovenschaal af met plastic folie, en laat het dan minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.

Bereiding:

Verwarm de grill voor op 240 graden Celsius.

Bak de zalmfilets op de barbecue of onder een hete grill gaar, 4 à 5 minuten aan de vleeskant en 5 à 6 minuten aan de huidkant.

Serveer de gegrilde zalmfilets ieder met een partje limoen, Rösti en een salade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 31 Oktober 2011.