Argentinië

Argentijnse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Gebraden Lamskarbonades
  2. Gegrilde Zalm
  3. Gevulde Kip
  4. Tomatensalsa

 

GEVULDE KIP

tekstbestand

Gevulde Kip met Aardappelen en Sperziebonen. Een recept uit Argentinië bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijk stukje kip waarvan het vlees heel sappig is.

Doordat de kipfilet op een laag vuurtje bereid wordt, is de buitenkant mooi bruin geworden maar de binnenkant blijft erg sappig.
Het dichtmaken van de kipfilet is vrij lastig vanwege de hoeveelheid die erin gaat.
De rozijnen geven het gerecht een lichte zoetige smaak.

Bereidingstijd: 1 uur.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 kipfilets,
2 plakjes prosciutto,
0,25 rode paprika,
1 ei,
4 zwarte olijven zonder pit,
1 eetlepel rozijnen,
1 eetlepel verse platte peterselie,
3 eetlepels bloem,
1 theelepel gedroogde oregano,
zout,
vers gemalen zwarte peper,
1 eetlepel maïzena,
0,15 liter water,
2 grote aardappelen (Nicola),
300 gram sperziebonen,
water om het ei, de aardappelen en de sperziebonen te koken.

Voorbereiding:

Kook het ei hard in 10 minuten tijd en laat het afkoelen in koud water.
Pel het ei schoon en snijd het ei in kleine stukjes.

Rooster met een brandertje de vel van de rode paprika totdat deze zwart begint te zien.
Verwijder de vellen, snijd de rode paprika op de naden door en verwijder het zaad.
Snijd de stukken rode paprika in reepjes.

Snijd de zwarte olijven in plakjes.

Spoel de platte peterselie schoon, maak droog en hak het daarna grof.

Was de aardappelen schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 centimeter groot.
Spoel de aardappelen schoon.

Haal de puntjes van de sperziebonen en breek ze doormidden.
Spoel de sperziebonen schoon.

Bereiding:

Spoel de kipfilets schoon onder zacht stromend koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Leg de kipfilets plat op de snijplank en snijd de kipfilets halverwege horizontaal door, maar niet helemaal.
Vouw de kipfilets open.

Leg de plakjes prosciutto op de kipfilets.

Schik op één helft van de kipfilets de paprika, het ei, de olijven, de rozijnen en de platte peterselie.
Vouw de kipfilets weer dicht en prik ze vast met cocktailprikkers.

Meng de bloem met de gedroogde oregano, het zout en de zwarte peper.
Wentel de kipfilets door dit mengsel en zorg dat alle zijden ermee bedekt zijn.

Zet de aardappelen en de sperziebonen op het vuur met een beetje zout in het water, en kook alles gaar.
De sperziebonen moeten gaar zijn, maar stevig.

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op een hoog vuur en zet het vuur daarna laag tot matig.
Voeg dan gelijk de gevulde kipfilets toe en bak ze bruin in ongeveer 30 minuten tijd.

Haal ze uit de braadpan en verwijder de cocktailprikkers.
Dek ze af en laat ze rusten terwijl u de saus maakt.

Zet het vuur hoog en voeg het water, met daarin de maïzena doorheen gemengd ,toe.
roer alle aanbaksels los en blijf roeren totdat de saus zich gebonden heeft.
Proef de saus en breng die op smaak met zout en zwarte peper.

***
Om de saus een rijkere smaak te geven, kan u een halfje blokje kippenbouillon verkruimeld er doorheen mengen.
***

Snijd de gevulde kipfilets in plakken.

Serveer de gevulde kipfilets met aardappels, sperziebonen en een tomatensalsa.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 November 2011.