Argentinië

Argentijnse keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Gebraden Lamskarbonades
  2. Gegrilde Zalm
  3. Gevulde Kip
  4. Tomatensalsa

 

EnglishTOMATENSALSA

tekstbestand

Een licht pittige tomatensalsa uit Argentinië die bereid is met trostomaten, rode ui, vers geroosterde groene paprika, rode Spaanse peper en verse peterselie. Overgoten met een dressing. Een heerlijke salsa die ook geschikt is voor bij een barbecue. Bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovengaande foto de Tomatensalsa voor 1 persoon.
Een licht pittige tomatensalsa uit Argentinië die bereid is met trostomaten, rode ui, vers geroosterde groene paprika, rode Spaanse peper en verse peterselie.
Overgoten met een dressing.
Een heerlijke salsa die ook geschikt is voor bij een barbecue.

Bereidingstijd: voorbereiding 25 - 30 minuten, bereiding 5 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 trostomaten,
1 rode ui,
1 groene paprika,
1 rode Spaanse peper,
2 eetlepels verse peterselie,
1 teentje knoflook,
1 theelepel gedroogde oregano,
1 theelepel zoete paprikapoeder,
2 eetlepels extra vergine olijfolie,
2 eetlepels rode wijnazijn,
halve citroen,
zout,
vers gemalen 4-seizoenen peper.

Voorbereiding:

Verwarm de grill voor op 190 graden Celsius.

Kerf de trostomaten in en dompel ze 40 seconden in kokend water.
Verwijder de vel van de trostomaten.
Snijd elkje trostomaat in 8 partjes en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de trostomaten in kleine blokjes.

Pel de rode ui en snijd het in kleine blokjes.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de groene paprika.
Snijd de groene paprika in 4 stukken
Rooster de paprika met de vel aan de bovenkant totdat het vel zwart begint te worden.
Verwijder het vel en snijd de paprika in blokjes.

Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Hak de rode Spaanse peper fijn.

Neem een grote hand van de peterselie en knip deze van de plant.
Hak de peterselie fijn.

Snijd het kontje van het teentje knoflook.
Sla met de platte kant van het mes op het teentje knoflook.
Verwijder de harde vlies van het teentje knoflook en snijd het ragfijn.

Pers de halve citroen uit.
U heeft 1 eetlepel citroensap nodig.

Bereiding:

Meng de trostomaten, rode ui, groene paprika, rode Spaanse peper en de peterselie in een kom en meng ales door elkaar.

Meng de knoflook, oregano, zoete paprikapoeder, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en de 4-seizoenen peper in een kom.

Giet het mengsel over de tomatensalsa en meng het goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 16 Augustus 2009.