BLINDE VINKEN GESTOOFD IN KASTEELBIER

tekstbestand

Blinde vink gestoofd in donker Kasteelbier geserveerd op een bedje van witlof, champignons en gerookte magere spekblokjes samen met aardappels. Een gerecht uit België bereidt door de Happy Chief Cook.

Blinde vink gestoofd in donker Kasteelbier geserveerd op een bedje van witlof, champignons en gerookte magere spekblokjes samen met aardappels.

De gestoofde witlof heeft een licht bittere smaak.
De blinde vinken heb ik bij een keurslager gekocht, maar die kan u eventueel ook zelf maken.

Bereidingstijd: 55 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 blinde vinken,
250 gram gerookte magere spekblokjes,
4 stronken witlof,
125 gram champignons,
0,33 liter donker Kasteelbier,
25 gram roomboter,
1 theelepel paprikapoeder,
4-seizoenenpeper,
1 eetlepel bloem,
2 eetlepels water,
800 gram aardappels.

Voorbereiding:

Schrob de aardappels onder zacht stromend water schoon en verwijder lelijke plekken.
Leg ze in een pan met voldoende water zodat de aardappels minimaal een centimeter onder staan met een beetje zout.

Borstel de champignons schoon en snijdt de champignons in plakjes.

Was de witlof schoon, verwijder de wortelaanzet, en snijdt ze vervolgens in groffe stukken.
Verwijder het bittere hart van de witlof.

Bereiding:

Verhit de roomboter in een brede stoofpan.

Zodra de roomboter begint te bruinen de blinde vinken in de stoofpan leggen en aan alle kanten lichtbruin bakken.
Haal de blinde vinken uit de pan en hou ze warm.

Zet de pan op hoog vuur.
Doe in dezelfde pan de spekblokjes en bak ze al roerend mooi bruin.

Zodra het vocht van de spekblokjes helemaal verdampt is de champignons toevoegen.

*** Zet nu het vuur onder de aardappelen aan om ze gaar te koken. ***

Zodra de spekblokjes mooi bruin zijn de witlof toevoegen en alles goed doorroeren.
Na 1 minuut het paprikapoeder en versgemalen 4-seizoenenpeper toevoegen, alles goed omroeren en 2 minuten laten stoven.

Leg de blinde vinken op de witlof en giet het Kasteelbier om de blinde vinken heen.
Breng het dan aan de kook.
Zodra het kookt, afdekken met het deksel en op een laag vuur 20 minuten lang zachtjes sudderen.

Bind de saus met de bloem die vermengd is met 2 eetlepels koud water.

Tip:

Het gerecht is ook zeer lekker met donker tafelbier.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 Maart 2011.