KONIJN MET MC CHOUFFE EN WITTE DRUIVEN

tekstbestand

Konijnenpoten gestoofd in Mc Chouffe, uien en witte druiven, een recept uit België bereidt door de Happy Chief Cook.

Konijnenpoten gestoofd in Mc Chouffe bier, uien en witte druiven, geserveerd met krieltjes en broccoli.

Zorg ervoor dat, voordat u begint, alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!

Met het inkoken van de saus gaat deze op smaak komen.
Blijf de saus inkoken totdat deze de gewenste smaak heeft.
De saus smaakt vrij zoet en smeuïg.
Het vlees is zeer mals.
Ik heb een gietijzeren braadpan gebruikt, op het kleinste vuur van het fornuis tijdens het stoven van het vlees.

Bereidingstijd: 2 uur en 40 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 konijnenpoten,
1 flesje Mc Chouffe (bier),
50 gram roomboter,
25 gram donkere basterdsuiker,
250 gram witte pitloze druiven,
1 ui,
4-seizoenenpeper,
zout,
1 theelepel gemalen nootmuskaat,
100 gram champignons,
1 à 2 eetlepels slagroom.

Voorbereiding:

Snij de kop en kont van de ui en snij de ui doormidden.
Verwijder de droge vellen en snipper de ui fijn.

Bereiding:

Bestrooi de konijnenpoten met het zout en de 4-seizoenenpeper.

Verhit in een braadpan de roomboter en schroei de konijnenpoten aan alle kanten dicht.
(Ze mogen licht tot goudbruin gebruind zijn.)

Voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze mee totdat ze zacht beginnen te worden.

Schenk de Mc Chouffe (bier) rond de konijnenpoten en voeg de donkere basterdsuiker en de nootmuskaat toe.
Sluit de braadpan af met het deksel en laat het 90 minuten stoven.

Snij de champignons in plakjes.

Voeg na 30 minuten stoven de champignons toe en laat het verder stoven met het deksel op de braadpan.

Voeg na 75 minuten stoven 250 gram witte pitloze druiven toe en laat het verder stoven gedurende 15 minuten.

Verwijder het deksel en laat het vocht verdampen totdat er nog maar een derde over is (zet het vuur iets hoger).

Pak een stuk aluminiumfolie en leg de konijnenpoten daarop.
Vouw het aluminiumfolie dicht om de konijnenpoten warmte houden.

Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en smaak en roer dan de slagroom erdoor.

Mocht de saus iets te dun uitvallen, bind deze dan met 1 eetlepel bloem vermengd met 2 eetlepels koud water.

Serveertip:

Serveren met krieltjes en broccoli.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Maart 2011.