EngelsBLOEMKOOL-BROCCOLIGRATIN

tekstbestand

Bloemkool-Broccoligratin, bereid door de Happy Chief Cook.

De smaak is zacht en romig.
De bovenkant van het gerecht is knapperig.
U kan eventueel 25 gram geraspte Emmenthaler extra over het gerecht strooien voordat het de oven ingaat.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 50 minuten, waarvan 30 minuten in oven.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

350 gram bloemkool- en broccoliroosjes,
zout naar smaak,
4-seizoenenpeper naar smaak,
80 gram achterham in reepjes,
1 ei,
0,1 liter slagroom,
nootmuskaat naar smaak,
50 gram geraspte Emmenthaler,
1 eetlepel zonnebloempitten,
roomboter.

Voorbereiding:

De hete lucht oven voorverwarmen op 200 graden.

De bloemkool en broccoli in ruim kokend water met zout 5 minuten koken.
Daarna met koud water afspoelen en uit laten lekken.

Bereiding:

Vet een ovenschaal in met roomboter.

De bloemkool, broccoli en ham in de ovenschaal schikken.

Klop het ei los met de slagroom, zout, 4-seizoenenpeper en nootmuskaat.
Roer er vervolgens 25 gram geraspte Emmenthaler door.

Schenk het kaas-room mengsel over de bloemkool en broccoli.

Strooi de zonnebloempitten erover en daarna de rest van de geraspte Emmenthaler.

Laat het gerecht in het midden van de hete lucht oven in ongeveer 30 minuten goudbruin worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 7 Mei 2011.