EnglishDRIE SOORTEN GEFLAMBEERDE APPEL

tekstbestand

 

Deze geflambeerde appels passen goed bij wildgerechten, maar ook lekker bij de koffie.

GEFLAMBEERDE APPEL 1

Geflambeerde appel bereidt met rode wijn en Calvados.

De geflambeerde appels zijn originele gerechten van de Happy Chief Cook.
Het zijn eenvoudige gerechten om te bereiden.

Bereidingstijd: ± 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 appels (Granny Smith),
30 gram roomboter,
2 eetlepels olijfolie,
4 volle eetlepels wildfond,
150 centiliter rode wijn (1 glas) (Chénas, Gérard Lapierre, 2006),
50 centiliter Calvados (VSOP, Château du Breuil),
4 eetlepels slagroom (Zaanse Hoeve),
1,5 theelepel gemalen kaneel.

Bereiding:

Laat op een hoog vuur de roomboter smelten samen met de olijfolie.
Zodra de roomboter begint te bruinen, de wildfond, de rode wijn en 1 theelepel kaneel toevoegen.

Onder voortdurend roeren de vloeistof in laten dikken tot een kwart.

Voeg de appel in de saus en roerbak het gedurende 3 tot 5 minuten.

Zet de afzuigkap uit!

Overgiet het met de Calvados en flambeer het.
Zodra de vlammen weg zijn, de stukjes appel uit de pan halen en warm bewaren.

Voeg de slagroom aan de saus toe, en laat de saus inkoken totdat het een stroperige vloeistof geworden is.

Verdeel de stukjes geflambeerde appel over de bordjes en schenk er een paar eetlepels saus over.
Strooi tenslotte de halve theelepel kaneel over de appel.

Eet smakelijk!

GEFLAMBEERDE APPEL 2

Geflambeerde appel bereidt met witte wijn en Calvados.

Bereidingstijd: ± 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 appels (Granny Smith),
30 gram roomboter,
2 eetlepels olijfolie,
8 volle eetlepels wildfond,
150 centiliter witte wijn (1 glas) (Bourgogne, Chardonnay, Bouchard Aîné & Fils, 2007),
50 centiliter Calvados (VSOP, Château du Breuil),
4 eetlepels slagroom (Zaanse Hoeve),
1,5 theelepel gemalen kaneel.

Bereiding:

Laat op een hoog vuur de roomboter smelten samen met de olijfolie.
Zodra de roomboter begint te bruinen, de wildfond, de witte wijn en 1 theelepel kaneel toevoegen.

Onder voortdurend roeren de vloeistof in laten dikken tot een kwart.

Voeg de appel in de saus en roerbak het gedurende 3 tot 5 minuten.

Zet de afzuigkap uit!

Overgiet het met de Calvados en flambeer het.
Zodra de vlammen weg zijn, de stukjes appel uit de pan halen en warm bewaren.

Voeg de slagroom aan de saus toe, en laat de saus inkoken totdat het een stroperige vloeistof geworden is.

Verdeel de stukjes geflambeerde appel over de bordjes en schenk er een paar eetlepels saus over.
Strooi tenslotte de halve theelepel kaneel over de appel.

Eet smakelijk!

GEFLAMBEERDE APPEL 3

Geflambeerde appel bereidt met Calvados.

Bereidingstijd: ± 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 appels (Granny Smith),
30 gram roomboter,
2 eetlepels olijfolie,
8 volle eetlepels wildfond,
100 centiliter Calvados (VSOP, Château du Breuil),
0,1 liter slagroom (Zaanse Hoeve),
1,5 theelepel gemalen kaneel.

Bereiding:

Laat op een hoog vuur de roomboter smelten samen met de olijfolie.
Zodra de roomboter begint te bruinen, de wildfond, de helft van de Calvados en 1 theelepel kaneel toevoegen.

Onder voortdurend roeren de vloeistof in laten dikken tot een kwart.

Voeg de appel in de saus en roerbak het gedurende 3 tot 5 minuten.

Zet de afzuigkap uit!

Overgiet het met de Calvados en flambeer het.
Zodra de vlammen weg zijn, de stukjes appel uit de pan halen en warm bewaren.

Voeg de slagroom aan de saus toe, en laat de saus inkoken totdat het een dikke stijve saus geworden is.

Verdeel de stukjes geflambeerde appel over de bordjes en schenk er een paar eetlepels saus over.
Strooi tenslotte de halve theelepel kaneel over de appel.

Eet smakelijk!

Drie originele gerechten van de Happy Chief Cook: 20 Januari 2009.