KRAOTACH'S NASI

tekstbestand

Kraotach's Nasi, een heerlijke Nasi zowel als bijgerecht of hoofdgerecht, een orgineel Nasi recept van Kraotach, Nasi met verse ingrediënten, Nasi op een orginele manier bereidt.

Kraotach's Nasi is een origineel gerecht van de happy chiefcook.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: ± 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 mok (200 ml) Surinaamse rijst,
2 teentjes verse knoflook,
2 theelepels verse gemberwortel,
3 eetlepels olijfolie,
3 eetlepels rijstwijn,
2 eetlepels ketjap manis (Trade mark),
1 eetlepel oestersaus of Hoi Sin saus,
1 groot scharrelei,
100 gram achterham,
3 à 4 lente-uitjes,
4-seizoenenpeper,
zout.

Voorbereiding:

Hak de knoflook fijn.

Hak de gember ragfijn.

Snijd de achterham in kleine stukjes.

Snijd de lente-uitjes in zeer fijne ringen.

Bereiding:

Fruit de knoflook en de gember in de olie.

Doe de rijst erbij en roerbak deze op een matig vuur gedurende drie minuten onder voortdurend roeren.

Voeg de rijstwijn, ketjap manis en de oestersaus of Hoi Sinsaus in een mok en vul deze af met water.
Doe dit bij de gebakken rijst en voeg er nog een kwart mok water bij.
Breng dit aan de kook, daarna 10 minuten op een laag pitje met het deksel erop.

Vervolgens van de warmtebron afhalen en nog tien minuten laten staan met het deksel er nog op.

Kluts het scharrelei goed en meng de 4-seizoenenpeper en zout erdoor.

Bak het geklutste eitje tot een dun flensje en snijdt het daarna tot kleine stukjes.

Wanneer de rijst gaar is, even losroeren met een vork en het gebakken ei, achterham en de lenteuitjes erdoorheen mengen.

Serveertip:

Als de Nasi de hoofdmaaltijd is, serveren met augurkjes, zilveruitjes, gedroogde gebakken uitjes, atjar tjampoer, seroengdeng en kleine kroepoek, eventueel ook saté met satésaus.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.