ZOETE AARDAPPEL CASSEROLE

tekstbestand

Zoete Aardappel Casserole, bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer zoet vegetarisch gerecht.
De pecannoten maken het er een knapperige korst van.
Het is een vrij machtig gerecht op de maag.

De ahornstroop (Mapple sirup) heb ik bij de Jumbo kunnen kopen.
Mapple sirup wordt ook gebruikt op pannekoeken.

Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 grote zoete aardappelen (puree voor ongeveer 4 kopjes),
4 eetlepels ahornstroop (Mapple sirup),
0,1 liter melk,
1 ei,
1 vanillestokje,
1 theelepel suiker,
0,5 theelepel zout,
4-seizoenenpeper naar smaak.

Voor de bovenlaag:

100 gram donkere basterdsuiker,
60 gram pecannoten (fijngehakt),
30 gram bloem,
75 gram roomboter (zacht).

Bereiding:

Verwarm de hete lucht oven voor op 200 graden Celsius.

Was de zoete aardappelen en dep ze droog met keukenpapier.

Bak de zoete aardappelen in het midden van de oven op 200 graden tot ze gaar zijn en gekarameliseerd aan de binnenkant (ongeveer 30 minuten).

Schep de binnenkant van de zoete aardappelen in een kom.

Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillezaad eruit.

Voeg toe aan de zoete aardappelen, de ahornsiroop, melk, ei, vanillezaad, suiker, zout en 4-seizoenenpeper en pureer het geheel.

Meng de donkere basterdsuiker , pecannoten , bloem en boter met elkaar.

Stort het aardappel mengsel in een kleine ovenschaal besmeer met het pecan mengsel.

Bak in een voorverwarmde hete lucht oven op 200 graden tot de bovenkant donkerbruin is (ongeveer 30 minuten).

Tip:

Mocht de boter te hard zijn, zet het dan 5 tot 10 seconden in de magnetron.

Serveertip:

Lekker bij de Gebraden kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 7 Mei 2011.

Bron: Kevin uit Toronto (Smulweb.nl).