ZOETZURE PITTIGE KOMKOMMERS

tekstbestand

Zoetzure pittige komkommers, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze zoetzure pittige komkommers zijn fris, knapperig en sappig van smaak.
In het begin proeft u het zoete, na een paar seconden komt het zure naar boven en na ongeveer 5 à 10 seconden komt de pittigheid naar boven.
Het is een vrij pittig gerecht.
Heerlijk als een komkommersalade, of als garnituur bij gerechten.
Hoe langer u het laat rijpen, hoe pittiger het wordt.

Zoetzure pittige komkommers in pot. De linkerpot heeft 18 dagen gerijpt, de rechterpot 1,5 dag.

De pot aan de linkerkant heeft 18 dagen staan rijpen in de koeling, de pot aan de rechterkant is 1,5 dag oud.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.
Hoeveelheid: 2 potten.

Ingrediënten:

2 à 3 kromme komkommers,
100 gram suiker,
20 gram mosterdzaad,
1 grote dikke rode Spaanse peper,
0,25 liter natuurazijn,
0,25 liter water,
1 theelepel zout.

Benodigdheden:

2 schone grote pindakaaspotten met deksel,
steelpan,
hakblok/snijplank,
koksmes.

Bereiding:

Boen de komkommers schoon onder zacht stromend koud water en dep ze daarna droog met keukenpapier.
Verwijder de steelaanzet en het kontje.
Snijd de komkommers in schijfjes van ongeveer 5 millimeter dik.

Vul de pindakaaspotten zo vol mogelijk met de komkommerschijfjes.

Hak de rode Spaanse peper fijn.

Doe de suiker, mosterdzaad, fijngehakte rode Spaanse peper, zout, natuurazijn en het water in de steelpan en breng het al roerende aan de kook.
zodra het suiker helemaal opgelost is nog een halve minuut door laten koken en dan het vuur uit.

Verdeel de kokende vloeistof met het mosterdzaad en de Spaanse peper over de 2 potten.
Vul de potten helemaal af.
Haal de deksels door kokend water heen en schud het water eraf.
Houdt de deksels vlak boven de pot (beetje schuin) om de lucht onder het deksel op te warmen en draai daarna de potten zo stevig mogelijk dicht.
Maak de potten aan de buitenkant schoon en laat ze afkoelen.
zodra ze afgekoeld zijn kunnen ze de koelkast in.

Laat de komkommers minimaal 2 weken rijpen voordat u ze gaat nuttigen.

Eet smakelijk!

Origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Juni 2013.