EngelsBRAZILIAANSE RUNDVLEESSCHOTEL

tekstbestand

Braziliaanse Rundvleesschotel, een licht pittig en zoet gerecht uit Brazilië bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto de Braziliaanse Rundvleesschotel voor 1 persoon.

Ik heb de zaadjes in de rode Spaanse peper laten zitten, hierdoor is het een heerlijk zacht pittig maar zoete stoofschotel geworden.
Voor de koksroom heb ik gewone slagroom gebruikt.
Het vlees is zodanig gaar geworden dat het uit elkaar begint te vallen.
Voor de witte rijst heb ik Basmati rijst gebruikt.
Alles bij elkaar genomen is dit een zeer smakelijke maaltijd.

Serveer het gerecht op grote borden.

Bereidingstijd: ongeveer 3 uur en 30 minuten.
Aantal personen: 4.
Bereidingstechniek: bakken en stoven.

Ingrediënten:

600 gram magere runderbraadlappen,
2 gele paprika’s,
1 rode spaanse peper,
4 grote rode uien,
50 gram roomboter,
68 gram tomatenpuree (klein blikje),
1 blokje rundvleesbouillon,
0,125 liter koksroom,
500 gram zoete aardappels (bataten),
3 eetlepels gesnipperde bladselderij,
0,3 liter water,
ongeveer 300 gram witte rijst.

Voorbereiding:

Snijd de magere runderbraadlappen in grove stukken van 5 centimeter.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze eveneens in grove stukken.

Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken.

Snijd de spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van een beetje heet houdt de zaadjes eruit).

Bereiding:

Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin.
Er komt al gauw water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt.

Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten.

Doe er dan 0,3 liter water bij, en roer daar de tomatenpuree door.

Verkruimel het blokje rundvleesbouillon erboven en roer eveneens door.

Voeg de koksroom toe.

Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan.
Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis.
Daar moet het in totaal 3 uur sudderen.

Schil halverwege de kooktijd de bataten, en snijd ze in grove stukken.
Doe ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet ‘m terug op het sudderpitje.
Laat het nog 1 uur pruttelen.
Roer het regelmatig om zodat de zoete aardappelen uit elkaar vallen en de stoofschotel gebonden wordt.

Haal eventueel de laatste 15 minuten het deksel van de pan zodat het overtollige vocht kan verdampen.

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Strooi voor het serveren de gesnipperde bladselderij over de schotel.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 September 2010.