RODE PAPRIKAPASTA

tekstbestand

Rode Paprikapasta, een recept uit Brazilië bereid door de Happy Chief Cook.

Van mijn vorig gerecht, de gevulde kip uit Argentinië, had ik 0,75 geroosterde rode paprika over.
Ik heb daarvan deze pasta gemaakt.
Deze rode paprikapasta is erg eenvoudig te maken en is heerlijk bij tal van gerechten.

Als de rode paprikapasta net gemaakt is, is het erg dun.
Maar na 24 uur in de koeling is het mooi opgestijft en ingedikt.

Bereidingstijd: 5 minuten plus 24 uur in de koeling.
Aantal personen: 1.
Bereidingstechniek: pureren.

Ingrediënten:

0,75 grote rode paprika (geroosterd, van het vel en het zaad ontdaan),
1 theelepel zeezout,
1 teentje knoflook,
1 eetlepel olijfolie,
0,5 citroen.

Bereiding:

Snijd de paprika in stukjes.

Haal het kontje en de harde schil van de knoflook.
Plet het teentje knoflook dan en hak het fijn.

Pers een halve citroen uit.

Voeg de stukjes paprika, fijngehakte knoflook, zeezout, olijfolie en ciroensap bij elkaar en pureer het fijn.

Zet het daarna minimaal 24 uur afgedekt in de koeling om het te laten opstijven.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 10 November 2011.