RODE UI SALSA

tekstbestand

Rode ui salsa, een creatie van de Happy Chief Cook.

Deze Salsa heb ik zelf gecreëerd, omdat ik een salsa bij de kip met een kruidige walnotensaus wilde maken en geen zin had om een standaard salsa erbij te eten.
Op de foto is de rode ui salsa voor 2 personen.

Ik eet graag pittig, maar als u daarvan niet houdt dan moet u de zaden uit de chilipeper halen.

Bereidingstijd: 10 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 rode ui,
2 solo clove knoflook,
2 theelepels verse gember,
1 chilipeper,
4 walnoten,
10 gram verse platte peterselie,
2 trostomaten,
2 eetlepels olijfolie,
1,5 eetlepel citroensap,
2 theelepels zeezout,
1 theelepel vers gemalen zwarte peper,
1 theelepel suiker.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de rode ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de droge vellen en snijd de rode ui in zeer dunne ringen.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna doormidden.
Verwijder de harde schil en hak de solo clove knoflook fijn.

Schil de gember en rasp 2 volle theelepels gember.

Snijd de chilipeper in fijne ringen.

Hak de walnoten grof.

Was de platte peterselie, en hak de platte peterselie fijn.

Bereiding:

Haal de ringen van de rode ui uit elkaar.
Voeg de solo clove knoflook, geraspte gember en de fijngehakte chilipepers bij elkaar.

Snijd de trostomaat in vieren en haal het zaad en de harde kern eruit.
Snijd de trostomaat dan in reepjes en daarna in blokjes.
Voeg de blokjes trostomaat bij de salsa.

Hak 5 gram platte peterselie fijn en voeg die bij de salsa.

Meng 1 eetlepel olijfolie, 0,5 eetlepel citroensap, 1 theelepel zeezout, 0,5 theelepel vers gemalen zwarte peper en 0,5 theelepel suiker met elkaar en giet dat over de salsa.

Meng de salade door elkaar, en strooi daarna de 2 grof gehakte walnoten erover.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 10 November 2011.