VLEESBALLETJES IN EEN PIKANTE TOMATENSAUS

tekstbestand

Vleesballetjes in een Pikante Tomatensaus. Een recept uit Brazilië bereid door de Happy Chief Cook.

Op de foto is het gerecht voor 2 personen.

De tomatensaus is redelijk pittig, maar niet te pittig.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten Vleesballetjes:

500 gram mager rundergehakt,
3 solo clove knoflook,
2 sneetjes casino wit brood,
1 theelepel gemalen komijn,
2 theelepels gedroogde oregano,
zout,
vers gemalen zwarte peper,
3 eetlepels olijfolie.

Ingrediënten Pikante Tomatensaus:

1 ui,
2 solo clove knoflook,
800 gram tomaten uit blik,
2 eetlepels zongedroogde tomaten op zonnebloemolie,
2 gedroogde chilipepers,
verse koriander naar smaak, fijngehakt.

Voorbereiding:

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schillen en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine schillen en snipper de ui fijn.

Haal de zongedroogde tomaten uit de zonnebloemolie en hak ze fijn.

Verkruimel de gedroogde chilipepers.

Snijd de korsten van het casino wit brood en pluk het brood in kleine stukjes.

Bereiding:

Doe het mager rundergehakt, 3 ragfijn gehakte solo clove knoflook, het broodkruim, de komijn, de oregano, het zout en de zwarte peper in een kom.
Kneed alles goed door elkaar met uw handen en rol er dan kleine vleesballetjes van, ongeveer 2,5 à 3 centimeter in doorsnede.

Gekruide rundvleesballetjes, een recept uit Brazilië bereid door de Happy Chief Cook

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op een middelhoog vuur.

Bak de vleesballetjes in porties totdat ze aan alle kanten helemaal verkleurd zijn.
Haal de vleesballetjes uit de pan en leg ze opzij.

Bereiding pikante tomatensaus en eindbereiding vleesballetjes:

Verhit de rest van de olijfolie.

Voeg de ui en 2 ragfijn gehakte solo clove knoflook toe en bak totdat alles zacht is.

Voeg de tomaten uit blik met het sap, de gehakte zongedroogde tomaten en de chilipepers toe.
Breng alles aan de kook en druk met een spatel de tomaten in kleine stukjes.

Voeg de vleesballetjes weer toe en laat het 6 minuten sudderen op een laag vuur tot de vleesballetjes gaar zijn.

Proef de tomatensaus en maak het af met gemalen zwarte peper en zout.

Voeg de fijngehakte koriander toe en serveer het met rijst.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 Oktober 2011.