Broodgerechten

Broodgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Boerenomelet herfst
  2. Pizza Marokko
  3. Pizza Mexico
  4. Pizza Omnivorus
  5. Sneetje HCC

 

BOERENOMELET HERFST

tekstbestand

Boerenomelet herfst, gevuld met rode ui, prei, sperziebonen, doperwten en ontbijtspek. Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Deze boerenomelet, is een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.
Een goed gevulde omelet voor een stevig ontbijt.

Bereidingstijd: ± 15 minuten.
Aantal personen: 1.

Ingrediënten:

2 scharreleieren,
1 kleine rode ui (50 gram),
50 gram ontbijtspek,
50 gram sperziebonen,
25 gram prei,
25 gram doperwten (diepvries),
50 milliliter halfvolle melk,
4-seizoenenpeper,
zeezout,
25 gram roomboter,
3 sneetjes bruin brood.

Garnering:

1 stukje ui in dunne ringen gesneden,
ijsbergsla met tuinkruiden,
halve trostomaat (in dunne plakjes gesneden).

Dressing:

0,5 eetlepel olijfolie,
0,5 eetlepel citroensap,
4-seizoenenpeper,
zeezout.

Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar vlak voor het serveren om het dan over de garnering heen te druppelen.

Voorbereiding:

Laat de doperwten ontdooien.

Snijd de puntjes af van de sperzieboontjes.
Snijd de sperzieboontjes daarna in kleine stukjes en kook ze in wat water met een beetje zout gaar.

Was de prei en snijd 25 gram hiervan in dunne reepjes.

Pel de rode ui en snipper deze fijn.

Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.

Kluts de eieren los en kluts daarna de melk erdoorheen.
Breng het op smaak met 4-seizoenenpeper en zout.

Bereiding:

Bak het ontbijtspek knapperig in de roomboter.

Voeg vervolgens de rode ui en de prei toe.
Bak het totdat de rode ui zacht is.

Voeg de sperziebonen en de doperwten toe.
Bak dit gedurende 2 minuten.

Voeg het ei-mengsel toe aan de groenten en het vlees.
Zodra het begint te stollen, blijven roeren met een houten spatel totdat alles voor de helft gestold is.

Schraap alles naar 1 kant van de pan en bak het op hoog vuur bruin aan alletwee de kanten.

Laat het op een bord glijden en serveer het met brood en de garnering waarover de dressing gedruppeld is.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook: 8 November 2009