Hoofdgerechten

Broodgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Boerenomelet Herfst
  2. Pizza Marokko
  3. Pizza Mexico
  4. Pizza Omnivorus
  5. Sneetje HCC

 

 

PIZZA MAROKKO

tekstbestand

Pizza Marokko, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze pizza heeft een zachte broodbodem die heerlijk van smaak is door de toegevoegde kruiden en vult de bakplaat in zijn geheel.
De bodem is ongeveer 1 centimeter dik in het midden en aan de rand ongeveer 2 à 3 centimeter dik.

Ook de volgende dag is deze pizza erg lekker en kan tijdens ontbijt of lunch gegeten worden als een goed belegde boterham.

Ondanks de lange bereidingstijd is dit een aanrader.

Ik heb het recept van de pizzabodem bij Italië gebruikt als uitgangspunt en aangepast voor dit recept.
Deze pizza is eigenlijk een rijkelijk belegde boterham die goed vult.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten bodem:

200 gram bloem,
0,1 liter water (ongeveer 35 graden Celsius),
1 zakje gist (7 gram),
1 theelepel suiker,
0,5 theelepel zout,
3 eetlepels olijfolie,
1 theelepel oregano,
1 eetlepel verse bladpeterselie,
0,5 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel Ras El Hanout (Noord Afrikaanse kruidenmelange).

Ingrediënten topping:

300 gram mager rundergehakt,
0,5 courgette,
1 rode Spaanse peper,
1 oranje puntpaprika,
75 gram champignons,
300 gram roma-tomaten (pruimtomaten),
150 gram geraspte belegen kaas,
1 kiwi,
1 solo clove knoflook,
0,5 theelepel zout,
1 theelepel Ras El Hanout,
3 eetlepels olijfolie.

Benodigdheden:

sauspan,
wokpan,
spatel,
mengkom,
zeef,
hakblok/snijplank,
koksmes,
bakpapier,
bakplaat,
oven.

Bereiding bodem:

Breng het water aan de kook, los de suiker erin op en laat het afkoelen tot het nog warm aanvoelt.
Vermeng dan de gist erdoor en laat het 10 minuten inwerken.

Hak de bladpeterselie erg fijn.

Zeef de bloem om klontjes te voorkomen.

Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed het tot een soepel en elastisch deeg.
***Eventueel wat water of bloem toevoegen, het deeg mag niet plakkerig zijn***
Maak er een bal van en bebloem het licht, laat het dan een half uur rijzen in de mengkom afgedekt met een theedoek.

Na een half uur zal het flink gerezen zijn en kneed u het nogmaals een keer goed door.

Bebloem een schoon vlak werkoppervlak.
Bebloem de deegbal en rol het met een deegroller uit of druk het met de handen plat.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg de pizzabodem erop.
Druk met de handen de pizzabodem plat totdat deze de bakplaat bijna helemaal vult.
De rand van de pizzabodem moet 2 keer zo dik zijn als het midden.

Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het 30 à 40 minuten rijzen.

Voorbereiding topping:

Snij de oranje puntpaprika in de lengte door en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snij de oranje puntpaprika dan in smalle reepjes.

Spoel de courgette af onder zacht stromend koud water en dep het droog met keukenpapier.
Snij de courgette in dunne plakjes van ongeveer 5 millimeter.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Hak de rode Spaanse peper fijn.

Snij het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde droge vellen en hak de solo clove knoflook fijn.

Snij de roma-tomaten in kleine stukjes.

Schil de kiwi en snijd het in plakjes.

Bereiding topping:

Verhit in een kleine pan 1,5 eetlepel olijfolie.

Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze op matig vuur zacht.
Voeg dan de knoflook, zout en de rode Spaanse peper toe en blijf het doorbakken totdat de tomaten half tot pulp gebakken zijn onder voortdurend roeren.

Verhit in een wokpan 1,5 eetlepel olijfolie en bak het rundergehakt rul.
Voeg dan de gebakken tomaten toe met de Ras El Hanout, roer alles goed door elkaar en bak het door totdat bijna al het vocht verdwenen is.
Zet dan het vuur uit en laat het afkoelen.

Eindbereiding:

Verwarm de convectie-oven voor op 180 graden Celsius.

Verdeel het gehaktmengsel over de pizzabodem maar laat de randen vrij.

Verdeel de plakjes courgette over de bodem, strooi de oranje puntpaprika en de champignons erover.
Strooi de geraspte belegen kaas erover en leg er dan de plakjes kiwi op.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het in 25 à 30 minuten gaar.
Zodra de randen lichtjes beginnen te bruinen en de kaas is gesmolten is de pizza klaar.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juli 2012.