Hoofdgerechten

Broodgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Boerenomelet Herfst
  2. Pizza Marokko
  3. Pizza Mexico
  4. Pizza Omnivorus
  5. Sneetje HCC

 

 

PIZZA MEXICO

tekstbestand

Pizza Mexico, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke pizza met Mexicaanse smaken, deze heeft een zachte broodbodem en een rijkelijke topping.
De bodem is ongeveer 1 centimeter dik in het midden en aan de rand ongeveer 2 à 3 centimeter dik.
De pizza is ongeveer 35 centimeter bij 30 centimeter.

Ook de volgende dag is deze pizza erg lekker en kan tijdens ontbijt of lunch gegeten worden als een goed belegde boterham.

Ondanks de lange bereidingstijd is dit een aanrader.

Ik heb het recept van de pizzabodem bij Italië gebruikt als uitgangspunt en aangepast voor dit recept.
Deze pizza is eigenlijk een rijkelijk belegde boterham die goed vult.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten bodem:

200 gram bloem,
0,1 liter water (ongeveer 35 graden Celsius),
1 zakje gist (7 gram),
1 theelepel suiker,
0,5 theelepel zout,
3 eetlepels olijfolie,
0,5 theelepel knoflookpoeder,
0,5 theelepel gemalen komijn,
1 theelepel gedroogde oregano,
0,5 theelepel uienpoeder,
0,5 theelepel knoflookpoeder.

Ingrediënten topping:

300 gram kipfilet,
350 gram pruimtomaten,
125 gram champignons,
1 rode paprika,
1 groene paprika,
140 gram crispy maïskorrels,
1 ui,
100 gram Jalapeno pepers (uit potje),
1 solo clove knoflook,
1 theelepel milde paprikapoeder,
1 theelepel suiker,
3 eetlepels olijfolie,
0,5 theelepel zout,
1 theelepel gemalen koriander,
200 gram belegen kaas.

Benodigdheden:

sauspan,
wokpan,
spatel,
mengkom,
zeef,
hakblok/snijplank,
koksmes,
bakpapier,
bakplaat,
oven.

Bereiding bodem:

Breng het water aan de kook, los de suiker erin op en laat het afkoelen tot het nog warm aanvoelt.
Meng dan de gist erdoor en laat het 10 minuten inwerken.

Zeef de bloem om klontjes te voorkomen.

Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed het tot een soepel en elastisch deeg.
***Eventueel wat water of bloem toevoegen, het deeg mag niet plakkerig zijn***
Maak er een bal van en bebloem het licht, laat het dan een half uur rijzen in de mengkom afgedekt met een theedoek.

Na een half uur zal het flink gerezen zijn en kneed u het nogmaals een keer goed door.

Bebloem een schoon vlak werkoppervlak.
Bebloem de deegbal en rol het met een deegroller uit of druk het met de handen plat.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat, bebloem het lichtjes en leg de pizzabodem erop.
Druk met de handen de pizzabodem plat totdat deze de bakplaat bijna helemaal vult.
De rand van de pizzabodem moet 2 keer zo dik zijn als het midden.
Bebloem de pizzabodem lichtjes.

Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het 30 à 40 minuten rijzen.

Voorbereiding topping:

Snij de rode en groene paprika in de lengte door en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snij de paprika's dan in smalle reepjes.

Snij het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde droge vellen en hak de solo clove knoflook fijn.

Snij de kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snijd de ui in dunne ringen.

Borstel de champignons schoon.
Snijd de champignons in plakjes.

laat de maïskorrels uitlekken.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Snij de roma-tomaten in kleine stukjes.

Laat de Jalapeno pepers uitlekken.

Rasp de belegen kaas.

Bereiding topping:

Verhit in een kleine pan 1,5 eetlepel olijfolie.

Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze op matig vuur zacht.
Voeg dan de knoflook, zout en de suiker toe en blijf het doorbakken totdat de tomaten tot pulp gebakken zijn onder voortdurend roeren.

Verhit in een wokpan 1,5 eetlepel olijfolie en bak de stukjes kipfilet tot ze helemaal verkleurd zijn.
Voeg dan de gebakken tomaten toe, roer alles goed door elkaar en bak het door totdat bijna al het vocht verdwenen is.
Zet dan het vuur uit en laat het afkoelen.

Eindbereiding:

Verwarm de convectie-oven voor op 180 graden Celsius.

Verdeel het kipmengsel over de pizzabodem maar laat de randen vrij.

Verdeel de plakjes champignons over de bodem, strooi de reepjes paprika en de uienringen erover.
Verdeel de maïs en de jalapeno pepers over de pizza.
Strooi de geraspte belegen kaas erover.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het in 25 à 30 minuten gaar.
Zodra de randen lichtjes beginnen te bruinen en de kaas is gesmolten is de pizza klaar.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 11 September 2012.