Chili

Chileense keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Bonensalade
  2. Kipspiesen met Koriander en Ananas
  3. Koriandersalsa

 

EnglishBONENSALADE

tekstbestand

Een licht pittige bonensalade uit Chili, met reuzenbonen, waterkers, rode ui, vers geroosterde rode paprika, platte peterselie en een dressing. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een licht pittige bonensalade uit Chili, met reuzenbonen, waterkers, rode ui, vers geroosterde rode paprika, platte peterselie en een dressing.

Bereidingstijd: voorbereiding 20 - 25 minuten, bereiding 5 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

800 gram reuzenbonen (haricots géants) uit blik,
1 kleine rode ui,
1 kleine rode paprika,
1 rode Spaanse peper,
150 gram waterkers,
15 gram verse platte peterselie,
2 eetlepels extra vergine olijfolie,
halve citroen,
2 eetlepels rode wijnazijn,
halve theelepel suiker,
zout,
vers gemalen 4-seizoenen peper.

Voorbereiding:

Verwarm de grill voor op 180 graden Celsius.

Laat de reuzenbonen (haricots géants) uitlekken en spoel ze onder stromend water af.

Schil de rode ui en snijd het in dunne plakjes.

Snijd de rode paprika in vieren en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Leg de stukken rode paprika op een bakplaat met de vel naar boven.
Bak ze 6 à 8 minuten onder een voorverwarmde grill, of tot de schil zwart is.
Laat de paprika afkoelen en verwijder de schil.
Snijd de geroosterde rode paprika in blokjes.

Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden, en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse peper in blokjes.

Spoel de waterkers af.

Spoel de platte peterselie af.

Pers de halve citroen uit.
U heeft 1 eetlepel citroensap nodig.

Bereiding:

Doe de reuzenbonen (haricots géants) in een kom.

Voeg de rode ui, rode paprika, rode Spaanse peper, waterkers en de platte peterselie toe.

Meng de extra vierge olijfolie met citroensap, rode wijnazijn, suiker, zout en de 4-seizoenen peper in een kleine kom.

Giet de dressing over de groenten en meng het geheel goed.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 16 Augustus 2009.