Chili

Chileense keuken:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Bonensalade
  2. Kipspiesen met Koriander en Ananas
  3. Koriandersalsa

 

KORIANDERSALSA

tekstbestand

een pittige koriandersalsa uit Chili. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een pittige koriandersalsa, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten, bereiding 10 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 teentjes knoflook,
8 sjalotjes,
2 rode Spaanse pepers,
90 gram verse koriander,
2 eetlepels extra vergine olijfolie,
2 eetlepels witte wijnazijn,
1 citroen,
1 theelepel gedroogde oregano,
zout,
vers gemalen 4-seizoenen peper.

Voorbereiding:

Snij de kontjes van de teentjes knoflook af.
Geef vervolgens met de platte kant van het mes een klap op de teentjes knoflook.
Haal vervolgens het harde vlies van de teentjes knoflook.
Snijd de knoflook fijn.

Snijd de sjalotjes in plakken.

Snijd de rode Spaanse pepers in de lengte doormidden.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse pepers fijn.

Pers de citroen uit.
U heeft 4 eetlepels citroensap nodig.

Bereiding:

Meng de knoflook, sjalotjes, rode Spaanse peper en de koriander in een keukenmachine.

Maal het tot een grof mengsel.

Schep alles in een kom.

Meng de extra vergine olijfolie, witte wijnazijn, citroensap, gedroogde oregano, zout en de 4-seizoenen peper in een maatbeker.

Giet de dressing over het koriandermengsel en roer alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 16 Augustus 2009.