KARBONADES UIT SHANGHAI

tekstbestand

Karbonades uit Shanghai, bereid door de Happy Chief Cook.

Heerlijke gemarineerde gebakken malse karbonades met een sausje gemaakt van de marinade en oestersaus.

Bereidingstijd: 55 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 schouderkarbonades à 200 gram (zonder bot),
1 lente-ui,
1 plakje verse gemberwortel van 0,5 centimeter dik,
2 eetlepels sojasaus,
0,5 eetlepel rijstwijn,
1 eetlepel suiker,
bloem,
2 eetlepels arachideolie,
1 eetlepel oestersaus,
1 tomaat.
1 snackkomkommer.

Benodigdheden:

Koekenpan,
satéprikkers,
schaal om te marineren,
spatel,
serveerschaal.

Bereiding:

Verwijder het bot van de schouderkarbonades.
Steek door iedere schouderkarbonade 3 satéprikkers in de lengte door, zodat ze tijdens het bakken niet kromtrekken.
Leg ze daarna in een diepe schaal.

Verwijder de schil van de gemberwortel.
Hak de lente-ui en gember fijn en meng het met elkaar.

Maak een marinade van de sojasaus, rijstwijn en suiker.
Smeer de schouderkarbonades met de marinade in.

Verdeel het lente-ui/gember mengsel over de karbonades aan beide kanten.
Dek de schaal af en laat ze 30 minuten marineren.

Haal de karbonades uit de schaal en haal ze door de bloem heen.
Schud de overtollige bloem van de karbonades.

Verhit op hoog vuur de arachideolie in een grote koekenpan.
Bak de karbonades op hoog vuur aan beide kanten bruin.

Zet daarna het vuur laag en leg een deksel op de koekenpan.
Bak de karbonades in 10 minuten tijd gaar.

Haal ze daarna uit de koekenpan en verwijder voorzichtig de satéprikkers.
Snijd de karbonades in repen van 1,5 à 2 centimeter dikte en schik ze op een serveerschaal.

Garneer het gerecht met partjes tomaat en snackkomkommer.

Meng de overgebleven marinade met de oestersaus en serveer het als bijkomend sausje.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 10 Februari 2012.