China - Shanghai

Oost-Chinese keuken:
recepten in de keuken van de
Happy Chief Cook.

  1. Coca-Cola Kip
  2. Karbonades uit Shanghai
  3. Krokante Chrysantenvis in een zoet-zure saus

 

KROKANTE CHRYSANTENVIS IN EEN ZOET-ZURE SAUS

tekstbestand

Een voorgerecht.

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram stevige witvisfilét (bv katvis of tilapia),
1 theelepel zout,
0,25 theelepel gemalen witte peper,
4 eetlepels ketchup,
4 eetlepels rijstazijn,
4 eetlepels kippenbouillon,
3 eetlepels Hoisin saus,
2 eetlepels gele basterdsuiker,
1 eetlepel plantaardige olie,
60 gram knolselderij (tot dobbelsteentjes gesneden),
60 gram gesneden worteltjes,
60 gram gesnipperde ui,
60 gram groene paprika (in kleine stukjes gesneden),
plantaardige frituurolie,
4 eetlepels maïszetmeel.

Voorbereiding:

Leg één van de witvisfiléts op een snijplank met de staart naar u toe.

Werk met een fileermes en houd het mes parallel met de snijplank.
Snijdt de visfilét door het midden langs één van de lange zijden.
Snijdt de visfilét niet helemaal doormidden (de filet moet opengevouwen kunnen worden, net als een boek).

Vouw de visfilét weer dicht en snijdt het dwars door langs de niet ingesneden zijde in repen van 1 tot 1,5 centimeter breed.
Besprenkel de visfilét met peper en zout.
Laat het rusten voor 15 minuten.

Bereiding saus:

Klop de ketchup, rijstazijn, Hoisin saus, kippenbouillon en de gele basterdsuiker in een smalle kom totdat alles goed gemengd is.

Verhit een kleine sauspan op een hoog vuur totdat die goed heet is.
Schenk een beetje olie in het pannetje en bedek de bodem van het pannetje ermee.

Voeg de knolselderie, worteltjes, uien en groene paprika erbij en roerbak deze totdat de groenten zacht beginnen te worden, 2 tot 3 minuten.

Giet het mengsel erbij en breng de saus naar het kookpunt.
Zet dan de pan op een klein vuurtje om de saus warm te houden.

Bereiding visstrips:

Giet plantaardige olie in een wok totdat het ongeveer 7,5 centimeter diep is.
Verwarm de olie op een matig-hoog vuur tot 190 graden Celcius.

Bestrooi de visstrips met maïszetmeel en schudt voorzichtig het overtollige maïszetmeel eraf.

Houdt één van de visstrips bij het uiteinde aan de niet ingesneden kant vast en laat het langzaam in de olie zakken.
Beweeg de vis constant maar voorzichtig, zodat de uiteinden van de ingesneden vis beginnen op te krullen.

Zodra ze beginnen te krullen, laat u de visstrip los in de olie.
Herhaal dit met de andere visstrips totdat de pan ver vol is.
Leg niet teveel visstrips in de olie.

Frituur de visstrips totdat deze goudbruin zijn, ongeveer 2 à 3 minuten.
Verwijder de gefrituurde visstrips met een zeefschep, en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.

Frituur alle visstrips op deze manier.

Het serveren:

Schik de gefrituurde visstrips op een warm bord met de gekrulde uiteinden omhoog.
Schep de saus over de visstrips en garneer het met gestoomde Chinese kool en een paar bolletjes rijst.

Onmiddelijk serveren.

Eet smakelijk!