BIEFSTUK MET GARNALEN

tekstbestand

Biefstuk met Garnalen, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Biefstuk met gamba's, doperwten, bamboescheuten en champignons in een kruidige saus.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken.

Ingrediënten:

225 gram biefstuk,
10 gamba's (gepeld en schoongemaakt),
150 gram champignons (middelgroot),
50 gram bamboescheuten (uit blik),
3 plakjes verse gemberwortel (1,5 centimeter),
1 blikje doperwten (uitlekgewicht 140 gram),
1 eiwit,
1,5 eetlepel sojasaus,
1 eetlepel oestersaus,
2 eetlepels kippenbouillon,
1 eetlepel rijstwijn,
1 theelepel sesamolie,
8 eetlepels arachideolie,
bloem,
zout,
versgemalen zwarte peper.

Garnering:

1 tomaat,
1 snackkomkommer.

Bereiding:

Snijd de biefstuk in blokjes en wrijf het in met zout en zwarte peper.

Borstel de champignons schoon en verwijder het onderste lelijke gedeelte van de stelen.
Snijd de champignons in vieren.

Laat de bamboescheuten uitlekken.

Maak een sausje van de sojasaus, oestersaus, kippenbouillon en de rijstwijn.

Laat de doperwtjes uitlekken.

Klop het eiwit los en meng het met de blokjes biefstuk.

Doe in een diep bord de bloem en rol het vlees erdoorheen.

Verhit de wok op hoog vuur.
Verhit hierin vervolgens 6 eetlepels arachideolie.

Roerbak de plakjes gember tot het geurt en verwijder de plakjes gember.

Roerbak dan het vlees tot het verkleurt is.
Schep het vlees uit de wok en zet het apart.

Spoel de wok schoon en verhit de wok op hoog vuur opnieuw.
Verhit dan 2 eetlepels arachideolie.

Roerbak de champignons en de bamboescheuten 1 minuut.

Voeg het sausje toe.
Zodra het borrelt de gamba's toevoegen en 1 minuut meebakken.
Schep alles regelmatig om zodat de gamba's goed kunnen garen.

Voeg dan de doperwten toe en het vlees.
Schep alles goed door elkaar totdat de gamba's mooi gekleurd zijn.

Sprenkel een theelepel sesamolie over en schuif het gerecht uit de wok op een serveerschaal.

Garneer met partjes tomaat en een snackkomkommer.

Serveer het met de witte rijst apart erbij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 Februari 2012.