BIEFSTUK MET GEMBER

tekstbestand

Roergebakken Biefstuk met Gember. Een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Roergebakken reepjes biefstuk met gember, peultjes, lenteui en sesamzaad.

Ik gebruik om de rijst te koken een steelpan met een glazen deksel.
Ik hoef dan het deksel er niet af te halen om te zien of de rijst het water al opgenomen heeft.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken.

Ingrediënten:

250 gram biefstuk,
150 gram peultjes,
4 lente-uitjes,
2 eetlepels zoete chilisaus,
1 eetlepel hoi sin saus,
1 solo clove knoflook,
0,75 eetlepel sesamzaadjes,
2 centimeter verse gemberwortel,
2 eetlepels rijstolie,
200 gram rijst (1 mok),
0,5 theelepel zout.

Voorbereiding:

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in reepjes.

Onthaar de peultjes.

Kook de rijst met het zout en 1,25 mok water zachtjes gaar met het deksel op de pan.
Zodra de rijst het water opgenomen heeft, het vuur uitzetten en 10 minuten met het deksel erop laten staan.

Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van 3 centimeter.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schillen en hak de solo clove knoflook grof.

Schil de gemberwortel en hak het ragfijn.

Bereiding:

Vermeng de reepjes biefstuk met het sesamzaad.

Verwarm een wok op hoog vuur en voeg de olie toe.

Roerbak het vlees ongeveer 2 minuten op hoog vuur tot het vlees helemaal verkleurd is en schuif het op een bord.

Wok de peultjes ongeveer 3 minuten.

Voeg de knoflook, gember en lente-ui toe en roerbak dit 1 minuut.

Voeg de reepjes biefstuk weer terug in de pan, schenk de chilisaus en de hoi sin saus erbij en schep alles goed door.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 13 Januari 2012.