BIEFSTUK MET MANGO EN APPEL IN CHAR SIU SAUS

tekstbestand

Biefstuk met Mango en Appel in Char Siu Saus, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer pittige bamischotel die tevens zoet is.

De oestersaus kan vervangen worden door hoisin saus als u allergisch bent voor schelpdieren.

In plaats van bami kan u ook witte rijst gebruiken of Chinese mie.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: marineren, roerbakken en koken.

Ingrediënten:

250 gram biefstuk,
1 stevige mango,
1 appel (Elstar),
200 gram peultjes,
1 rode Spaanse peper,
2 eetlepels char siu saus,
1 theelepel sesamolie,
1 eetlepel oestersaus,
versgemalen zwarte peper naar smaak,
6 nestjes mie,
3 eetlepels arachideolie.

Voorbereiding:

Spoel de biefstuk schoon onder zacht stromend koud water en dep het vervolgens droog met keukenpapier.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en daarna in reepjes.

Meng de sesamolie met de oestersaus en versgemalen zwarte peper.
Marineer de reepjes biefstuk minimaal 15 minuten in de oestersaus marinade.

Haal de puntjes van de peultjes en verwijder de draderige nerf.
Spoel de peultjes daarna af onder zacht stromend koud water en laat ze uitlekken.

Was de appel goed af onder zacht stromend koud water en dep het daarna droog met keukenpapier.
Snijd de appel in plakjes en vervolgens in reepjes.

Schil de mango en snijd het daarna vertikaal in dunne plakjes tot op de pit.
Snijd daarna langs de pit om de plakjes los te snijden.
Herhaal dit aan de andere kant van de mango.
Snijd de plakjes mango vervolgens in reepjes.

Snijd de rode Spaanse peper in dunne ringetjes.

Eindbereiding:

Kook de mie gaar in gezouten water met 1 eetlepel arachideolie.

***Zodra de mie in het kokende water gaat, kan men beginnen met het roerbakken.***

Sauteer de rode Spaanse peper in 2 eetlepels arachideolie.

Zet het vuur op de hoogste stand en roerbak de reepjes biefstuk tot ze helemaal verkleurd zijn.

Voeg de peultjes toe en roerbak het 1 minuut.

Voeg de reepjes mango, reepjes appel en de char siu saus toe en roerbak het tot alles heet geworden is.

Voeg de bami toe en roerbak het gerecht nog heel even totdat alles goed gemengd is en zeer warm.

Schuif het gerecht dan op een voorverwarmde serveerschaal.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Juni 2012.

Bron: kokkiejaja's Kookboek.