BORRELPOOTJES MET OESTERSAUS

tekstbestand

Borrelpootjes met Oestersaus, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Deze borrelpootjes zijn door en door gaar geworden en hebben een lichte zoet-zoute smaak.

Ik heb gebruik gemaakt van een aspergepan met deksel om dit gerecht te bereiden.
Doordat er een mandje inzit is het gemakkelijk werken.
Tijdens het blancheren heb ik dit gebruikt, maar met de eindbereiding niet meer.
Het sausje wordt op het einde licht gebonden.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: blancheren en sudderen.

Ingrediënten:

500 gram borrelpootjes of drumsticks,
0,5 centimeter verse gemberwortel,
4 eetlepels oestersaus,
1 eetlepel sojasaus,
1 eetlepel rijstwijn,
0,3 liter heet water,
1 blokje kippenbouillon,
1 theelepel suiker,
1 theelepel versgemalen zwarte peper,
2 liter kokend water,
bindpapje (2 theelepels maïzena vermengd met 1 eetlepel koud water).

Benodigdheden:

hoge 4 liter pan met deksel,
hakblok/snijplank,
koksmes,
zeef/vergiet,
serveerschaal,
mengkom,
serveerkommetje.

Bereiding:

Los het blokje kippenbouillon op in het hete water.

Breng een pan met 2 liter water aan de kook.

Maak in de tussentijd een sausje van de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, rijstwijn, suiker en de versgemalen zwarte peper.

Doe de borrelpootjes in het kokende water en breng het weer aan de kook.
Zodra het water weer kookt de borrelpootjes eruit halen, in een vergiet of zeef doen en afspoelen met stromend koud water.

Spoel ook de pan uit, met water.

Leg de borrelpootjes weer terug in de pan en schenk het sausje eroverheen.
Breng het aan de kook, leg het deksel erop en zet daarna het vuur laag.
Laat het 10 minuten sudderen.

Schil de gember en hak het fijn.
Snijd de tomaat in plakjes.
Pluk een paar toefjes peterselie.

Schep de borrelpootjes uit de saus en leg ze op een serveerschaal.
Garneer de borrelpootjes met de fijngehakte gember, plakjes tomaat en plukjes peterselie.

Breng de saus aan de kook en bindt het met het bindpapje.
Giet dan het sausje in een kom en serveer die apart bij de borrelpootjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 17 Maart 2012.