CHINESE TOMATENSOEP MET EI

tekstbestand

Chinese Tomatensoep met Ei, een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Een zoete tomatensoep met ei.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.
Techniek: koken.

Ingrediënten:

0,5 liter gezeefde tomaten (Heinz),
water,
2 eetlepels maïzena,
3 eetlepels citroensap,
3 à 4 eetlepels suiker,
1 ei (large),
zout naar smaak,
versgemalen 4-seizoenen peper naar smaak.

Benodigdheden:

pan,
schaaltje,
eetlepel

Bereiding:

Giet de gezeefde tomaten in de pan en breng het aan de kook.
Laat de gezeefde tomaten 2 minuten goed doorkoken om te ontzuren.

Giet dan 0,25 liter heet water erbij, roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook.

Meng de maïzena en citroensap goed door elkaar tot een smeuïg bindpapje.
Voeg dan 3 eetlepels suiker toe en klop het goed door elkaar.

Zet het vuur hoog en wacht totdat het hard aan het pruttelen is (onder voortdurend roeren) en giet dan langzaam het bindpapje erbij (blijf continu doorroeren).

Zodra het helemaal gebonden is aanlengen met kokend water tot de gewenste dikte (blijf continu roeren).

Proef het en voeg dan nog suiker naar smaak toe.

Kluts het ei goed los en giet het in een dun straaltje als een spiraal op de soep.
Wacht een halve minuut en roer dan met een vork of lepel losjes door de soep zodat het ei in vlokken gebroken wordt.

Proef de soep en maak het af op smaak met zout en 4-seizoenen peper.

Tip:

In plaats van het ei in de soep te gieten kan u er ook een dun flensje van bakken en dat in kleine dunne reepjes snijden.

U kan ook wat gaar gekookte kipfilet toevoegen dat in kleine stukjes gesneden en daarna wat geplet is zodat het uit elkaar valt, en kleine dunne reepjes achterham.

Eet smakelijk!

Origineel recept van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Februari 2012.