EEND MET UIEN

tekstbestand

Roergebakken Eend met Uien. Een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Roergebakken eendenborstfilet met uien in een rijke saus gemaakt van het braadvocht, kippenbouillon, rijstwijn, ketjap manis en Hoi Sin saus.

Mocht u van eend houden, dan mag dit gerecht zeker niet ontbreken.
Het heeft een heerlijk licht zoetige smaak door de Hoi Sin saus.
De saus is licht gebonden en heeft een volle romige smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken.

Ingrediënten:

1 eendenborstfilet van tamme eend,
1 ui,
1 eetlepel rijstolie,
2 eetlepels Chinese rijstwijn,
1 eetlepel ketjap manis (Trade Mark A),
1 eetlepel Hoi Sin saus,
0,25 liter kokend heet water,
1 blokje kippenbouillon,
zout,
4-seizoenen peper uit de molen,
1 theelepel maïzena,
takje peterselie,
paar stengels bieslook.

Voorbereiding:

Schil de ui, en snijd het in dunne plakjes.

Was de eendenborstfilet onder zacht stromend water en dep het droog met keukenpapier.
Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes van ongeveer 4 millimeter dik.

Verkruimel het blokje kippenbouillon en los het op in het kokend heet water.

Bereiding:

Verhit de rijstolie in de wok en fruit de uien lichtbruin.
Haal ze daarna uit de pan en houd ze apart.

Verhit de wok opnieuw.
Doe de plakjes eendenborst in de wok en roerbak het totdat ze lichtbruin van kleur zijn.

Voeg de gefruite uien bij de roergebakken eendenborstfilet en schenk de Chinese rijstwijn erbij.
Roer alles goed door elkaar.

Giet vervolgens de ketjap manis, Hoi Sin saus en de kippenbouillon erbij en roer het goed door elkaar.
Breng het aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken.

Op smaak brengen met zout en 4-seizoenen peper, en vervolgens het vlees en de uien uit de saus halen en op een serveerschaal leggen.

De maïzena mengen met een eetlepel water en door de saus roeren.
Breng de saus aan de kook onder voortdurend roeren zodat het gebonden wordt.

Giet de saus over het vlees heen.

Garneer het met peterselie en/of grof geknipte bieslook.

Zo warm mogelijk serveren!

Tip:

Geef er roergebakken rijst met paprika's bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 2 Oktober 2011.