EI-TOMATEN SOEP

tekstbestand

Ei-Tomaten Soep, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Kippenbouillon met ei, tomaat en prei.

De soep is zijdezacht van smaak en heeft een lichte notensmaak door de sesamolie.
Pas op met de sesamolie, die kan heel snel overheersen.

Bereidingstijd: 15 à 20 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: koken.

Ingrediënten:

1 liter water,
2 blokjes kippenbouillon,
2 trostomaten (ongeveer 225-250 gram),
0,3 dunne prei,
2 eieren,
1 theelepel sesamolie,
1 eelepel sojosaus,
1 theelepel zout.

Bereiding:

Zet een pan op hoog vuur en breng het water aan de kook met de blokjes kippenbouillon, zout en de sojasaus.

Snijd de prei in hele dunne ringen.

Kerf de tomaten 2 keer vertikaal rondom in.
Leg de tomaten in een diepe kom en giet er kokend heet water over.
Laat het 1 à 2 minutenin het hete water liggen totdat het vel een beetje begint los te laten.
Haal de tomaten dan uit het water en verwijder het vel.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd dan de tomatenpartjes nogmaals doormidden.

Zodra de bouillon kookt de partjes trostomaat toevoegen.

Kluts de eieren en giet het in een dun straaltje in de kippenbouillon.
Wacht en paar seconden en roer met een vork door de soep.
***Hierdoor ontstaat eivlokken in de soep.***

Voeg dan de prei toe en de sesamolie.
Roer alles goed door elkaar.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 29 Januari 2012.