GESMOORDE KIP MET GEMBER

tekstbestand

Gesmoorde Kip met Gember, een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Gesmoorde kip met gember geserveerd met Basmatirijst.

De kippenpoot heb ik door de poelier laten ontbenen, die is daar veel handiger in.

Schil de gember voordat u het in plakjes snijd.

De bouillon die overblijft kan weer gebruikt worden om een heerlijke soep van te maken.

Dit gerecht heeft een heerlijke aromatische smaak gekregen doordat het gegaard is in de kippenbouillon.

Bereidingstijd: 50 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 kipfilet,
1 kippenpoot,
2 blokjes kippenbouillon,
1 liter water,
7 plakjes verse gemberwortel van 2 millimeter dik en 3 centimeter breed,
0,5 wortel,
0,25 koolraap,
1 kleine courgette,
1 ui,
4-seizoenen peper,
zout,
1 eetlepel maïzena,
2 takjes peterselie.

Benodigdheden:

hakblok / snijplank,
koksmes,
redelijk grote pan met deksel,
schuimspaan,
keukenpapier,
keukentouw.

Voorbereiding:

Was en schil de wortel.
Snijd de wortel vervolgens in kleine dobbelsteentjes.

Was en schil de koopraap.
Snijd de koolraap in dobbelsteentjes.

Was de courgette en snijd het in dobbelsteentjes.

Schil de ui en snijd het in dunne plakjes.

Was het kippenvlees onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

Hak 2 plakjes gember ragfijn en strooi deze aan de binnenkant van het vlees van de uitgebeende kippenpoot.
Strooi 4-seizoenen peper en zout naar smaak over de binnenkant van de kippenpoot.
Rol vervolgens de kippenpoot goed strak op en bind het vast met keukentouw.

Bereiding:

Breng het water aan de kook en verkruimel de kippenbouillonblokjes erdoor.
Roer de kippenbouillon even goed door.

Doe de gesneden groenten in de pan en de 5 plakjes gember.
Leg hier de opgerolde kippenpoot en de kipfilet bij.
Laat het ongeveer 15 minuten sudderen totdat het kippenvlees door en door gaar is met het deksel op de pan.

Haal het kippenvlees eruit, knip het keukentouw los en verwijder het keukentouw.

Snijd het vlees van de kippenpoot in ronde schijven en arrangeer ze op voorverwarmde borden.

Snijd de kipfilet in dunne plakken en arrangeer ze op de voorverwarmde borden naast de ronde schijven.

Haal met een schuimspaan de groenten uit de kippenbouillon en verdeel ze op de borden naast het kippenvlees.

Breng de kippenbouillon aan de kook.

Meng de maïzena met 2 eetlepels water en roer het goed door elkaar zodat er een glad papje ontstaat.
Giet dit maïzena mengsel door de kippenbouillon een en roer alles goed door elkaar totdat de kippenbouillon gebonden is.

Giet wat van de saus over het kippenvlees en de groenten.
Garneer het met een paar toefjes peterselie, en serveer het onmiddelijk.

Geef er gekookte of gestoomde rijst bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 29 September 2011.