KIP IN KERRIESAUS

tekstbestand

Kip in Kerriesaus, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Drumsticks in een pittige kerriesaus.

De drumsticks zijn door en door gaar geworden.
Mocht het maïzena-rijstwijn mengsel te dik zijn, dan een klein beetje meer rijstwijn gebruiken.
Het maïzena-rijstwijn mengsel moet ongeveer zo dik zijn als yoghurt.
De drumsticks heb ik in 3 porties gefrituurd.
U kan het serveren met brood, of rijst met groenten.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.
Techniek: frituren, roerbakken, sudderen.

Ingrediënten:

6 drumsticks,
2 solo clove knoflook,
1 plakje verse gember,
2 eetlepels rijstwijn,
0,25 liter heet water,
1 blokje kippenbouillon,
2 eetlepels sojasaus,
0,3 liter arachideolie,
1 eetlepel maïzena,
0,5 eetlepel sambal oelek,
1,5 eetlepel kerriepoeder,
bindpapje (1 eetlepel maïzena vermengd met 2 eetlepels water).

Garnering:

1 tomaat of een stukje komkommer,
peterselie.

Benodigdheden:

1 mok voor de kippenbouillon,
1 schaal voor het maïzena-rijstwijn mengsel,
1 schaaltje voor het bindpapje,
hakblok/snijplank,
koksmes,
wok met deksel,
spatel,
vleestang,
bewaarpan,
zeef voor het uitlekken van de drumsticks,
serveerschaal.

Bereiding:

Los het blokje kippenbouillon op in het hete water.

Meng de maïzena met de rijstwijn.

Vermeng de drumsticks met dit mengsel.

Hak de solo clove knoflook en de gember fijn.

Maak een sausje van de kippenbouillon en de sojasaus.

Verhit op hoog vuur 0,3 liter arachideolie in de wok tot het begint te walmen.
Schroei dan de drumsticks dicht tot ze goudgeel zijn.
Haal de drumsticks uit de wok en laat ze uitlekken.

Giet de arachideolie uit de wok in een bewaarpan op 2 eetlepels arachideolie na.
***De arachideolie kan later weer gebruikt worden.***

Verhit de achtergebleven arachideolie in de wok opnieuw.
Roerbak dan de solo clove knoflook, gember, sambal oelek en de kerriepoeder tot het geurt.

Giet het sausje erbij en breng het aan de kook.

Voeg de drumsticks toe en laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen tot het helemaal gaar is met het deksel op de wok.
***Draai de drumsticks na 5 minuten om in de saus.***
Haal ze dan uit de wok en leg ze op een voorverwarmde schaal.

Giet wat water bij het sausje, roer alles goed door elkaar en breng het weer aan de kook.
Roer er dan zoveel van het bindpapje door de saus tot de kerriesaus naar smaak gebonden is, en schenk de kerriesaus over de drumsticks.

Garneer het gerecht met bijvoorbeeld tomaat of komkommer en peterselie.

Serveer het daarna gelijk!

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 Maart 2012.