KIP IN PIKANTE PAPRIKASAUS

tekstbestand

Kip in Pikante Paprikasaus, een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Ik heb het zaad in de rode Spaanse peper laten zitten, hierdoor wordt het erg pikant en blijft het ongeveer een half uur nagloeien.

Het is een vrij eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram kipfilet,
1 eetlepel rijstolie,
1 solo clove knoflook,
1 grote rode paprika,
1 grote groene paprika,
1 eetlepel lichte Chinese sojasaus,
1 theelepel suiker,
0,25 liter water,
1 blokje kippenbouillon,
1 rode Spaanse peper,
zout,
4-seizoenen peper,
1 theelepel maïzena,
4 blokken noedels.

Voorbereiding:

Snij het kipfilet in kleine dunne reepjes.

Hak de solo clove knoflook fijn.

Verwijder het zaad uit de paprika's en snijd ze in de lengte in dunne repen.

Snij de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad.
Hak de rode Spaanse peper fijn.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok totdat er een blauwe damp vrijkomt en roerbak de kipfilet gedurende 3 minuten.

Voeg de solo clove knoflook en de paprikareepjes toe en roerbak nogmaals 3 minuten.

Verkruimel het blokje kippenbouillon erover en voeg de lichte Chinese sojasaus, rode Spaanse peper, suiker en het water toe.
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Breng het op smaak met 4-seizoenen peper en zout.

Vermeng de maïzena met 1 eetlepel water en voeg het aan het gerecht toe.
Roer weer alles goed door elkaar, en kook de saus in totdat er een kwart over is, onder voortdurend roeren.

In de tussentijd:
De noedels in kokend heet water wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat ze daarna uitlekken.

Verdeel de noedels over de borden en verdeel de Kip in Pikante Paprikasaus daarover.

Serveer het gerecht heet.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 23 September 2011.