KIP MET TAUGÉ

tekstbestand

Kip met Taugé, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Qua smaak lijkt dit gerecht op tjap tjoi met kip, maar dan zonder de saus.
Het is lichtzoet en fris van smaak.

Het meeste werk zit in het snijden van de kipfilet.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.
Techniek: marineren en roerbakken.

Ingrediënten:

450 gram kipfilet,
150 gram taugé,
0,5 dunne prei,
1 ei (large),
1 eetlepel rijstwijn,
5 eetlepels arachideolie,
0,5 theelepel suiker,
2 theelepels maïzena,
0,75 theelepel zout.

Benodigdheden:

wok,
hakblok/snijplank,
koksmes,
serveerschaal,
mengkom,
zeef/vergiet.

Bereiding:

Verwijder het vet en de zenen van de kipfilet.
Snijd de kipfilet in plakjes, en daarna in dunne reepjes.

Neem het ei en scheid het eiwit van de dooier.
Klop het eiwit los.

Maak een marinade van de maïzena, rijstwijn, 0,5 theelepel zout en het eiwit.

Meng de reepjes kipfilet met de marinade.

Spoel de taugé af onder koud stromend water en laat het uitlekken.

Snijd de prei in zeer dunne reepjes.

Verhit de wok op hoog vuur.
verhit daarna 3 eetlepels arachideolie.

Roerbak de reepjes kipfilet tot ze helemaal verkleurd zijn.
Schep ze daarna uit de wok en zet ze apart.

Verhit op hoog vuur de wok opnieuw.
Verhit vervolgens 2 eetlepels arachideolie.

Roerbak de taugé 30 seconden.

Voeg de geroerbakte reepjes kipfilet, 0,25 theelepel zout en de suiker toe.
Roer alles goed door elkaar en schuif het gerecht uit de wok op een serveerschaal.

Garneer het met de prei.

Serveer het met witte rijst, nasi of bami.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 18 Maart 2012.