KIP MET WALNOTEN

tekstbestand

Kip met Walnoten geserveerd met Sichuan Peperzout, tomaat en tutti frutti. En gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

De kip met walnoten geserveerd met Sichuan Peperzout, tomaat en tutti frutti.

De walnoten moeten zeer fijn gehakt worden zodat ze de stukjes kip goed bedekken.
Ik heb het een beetje te grof gelaten waardoor ze niet helemaal ermee bedekt waren.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: marineren, frituren.

Ingrediënten:

1 kipfilet (350 gram),
175 gram walnoten,
1 ei (large),
0,5 eetlepel rijstwijn,
2 eetlepels maïzena,
1 theelepel zout,
0,4 liter arachideolie,
Sichuan Peperzout.

Benodigdheden:

grote kom,
wok,
schuimspaan,
serveerschaal,
keukenpapier,
bewaarpan.

Bereiding:

Spoel de kipfilet onder zacht stromend koud water schoon en dep het droog met keukenpapier.

Snijd het kiphaasje eraf en leg die opzij.
Verwijder het vet en de zeen van de kipfilet.
Snijd de kipfilet en het kiphaasje in plakjes van 3,5 centimeter bij 5 centimeter en 0,5 centimeter dik.

Breek het eitje en scheid het eiwit van de dooier.
***gooi de dooier niet weg, hiervan kan u nog een kleine pudding maken.***
Klop het eiwit los.

Maak een marinade van het losgeklopte eiwit, de maïzena, het zout en de rijstwijn.

Meng het kippenvlees door de marinade en laat het 15 minuten staan.

Hak de walnoten fijn.

Haal de stukjes kip door de walnoten, en verhit op hoog vuur de arachideolie in de wok.

Frituur de stukjes kip tot ze goudbruin zijn.
***Zodra ze boven komen drijven zijn ze al gaar.***
Haal ze dan met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg ze daarna op een serveerschaal en serveer ze met Sichuan Peperzout.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Maart 2012.