KNAPPERIGE BORRELPOOTJES

tekstbestand

Knapperige Borrelpootjes bestrooid met Sichuan Peperzout. En gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Deze knapperige borrelpootjes bestrooid met Sichuan Peperzout zijn heerlijk als voorgerecht of als borrelhapje.

Bereidingstijd: 40 à 45 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: marineren, frituren.

Ingrediënten:

500 gram borrelpootjes (8 stuks),
1 eetlepel rijstwijn,
0,4 liter arachideolie,
Sichuan Peperzout,
1 theelepel zout,
0,25 theelepel versgemalen zwarte peper,
bloem.

Benodigdheden:

grote kom,
wok,
schuimspaan,
serveerschaal,
keukenpapier,
grote zeef,
bewaarpan.

Bereiding:

Spoel de borrelpootjes onder zacht stromend koud water af, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Meng de rijstwijn, zout en de zwarte peper met elkaar.
Marineer de borrelpootjes met het rijstwijn mengsel minimaal 10 minuten.

Verhit op hoog vuur de arachideolie in de wok.

Haal dan de borrelpootjes door de bloem heen.

Frituur de borrelpootjes tot ze verkleuren.
Zet dan het vuur iets lager en frituur de borrelpootjes, in ongeveer 20 à 25 minuten tijd, totdat ze goudbruin zijn.

Haal de borrelpootjes uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg de knapperige borrelpootjes op een serveerschaal.

Strooi de Sichuan Peperzout naar smaak eroverheen, of serveer het apart erbij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 21 Maart 2012.