KRABSOEP MET GEMBER

tekstbestand

Krabsoep met Gember. Een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer eenvoudig recept voor een smakelijke krabsoep.

Deze krabsoep met gember is zeer geschikt als onderdeel van een speciaal etentje.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: koken.

Ingrediënten:

0,5 liter water,
1 blokje visbouillon,
1,5 centimeter gemberwortel (dikke plak),
170 gram krabvlees met vocht (John West),
1 eetlepel Chinese rijstwijn (Shaohsing),
zout,
4-seizoenen peper,
0,5 eetlepel maïzena,
takje peterselie.

Bereiding:

Giet het water in een pan en verkruimel het blokje visbouillon erover.
Breng het rustig aan de kook en roer alles goed door elkaar.

Schil het stukje gember en hak het ragfijn.

Voeg de fijngehakte gember, Chinese rijstwijn en het krabvlees met het vocht toe en breng het aan de kook.
Reduceer het vuur daarna naar de laagste stand en laat het gedurende 15 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Proef het en breng het op smaak met zout en 4-seizoenen peper.

Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water, en giet dit mengsel in de krabsoep.

Breng het aan de kook onder voortdurend roeren totdat de krabsoep gebonden is.

Serveer het in aparte kommetjes en garneer de krabsoep met een beetje peterselie.

Tip:

In plaats van Chinese rijstwijn, kan u ook gebruik maken van droge sherry.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Oktober 2011.