MIESOEP MET GEBAKKEN VLEES

tekstbestand

Miesoep met Gebakken Vlees. Een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke voedzame maaltijdsoep.
Als lunch is deze miesoep met gebakken vlees een goede uitkomst, het vult goed de maag en u kan er de rest van de dag weer flink tegenaan.

Bereidingstijd: 35 à 40 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: koken, bakken en roerbakken.

Ingrediënten:

250 gram mie (8 nestjes mie),
200 gram hamlap,
500 gram broccoli (2 stronken),
0,5 dunne prei,
1,5 centimeter verse gemberwortel,
2 eetlepels oestersaus,
6 theelepels sojasaus,
2 theelepels sesamolie,
5 eetlepels arachideolie,
1 blokje kippenbouillon,
0,6 liter heet water,
1 theelepel suiker,
1 theelepel vetsin (naar smaak),
1,5 eetlepel maïzena,
0,5 theelepel zout,
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels arachideolie.

Bak in 20 minuten tijd het vlees aan beide kanten bruin en gaar op laag vuur.
Snijd het vlees daarna in plakjes en zet het apart.

Was de broccoli en snijd het in roosjes.
***Bewaar de stronk voor een ander gerecht, deze kan dan in plakjes gesneden worden en geroerbakt.***
Breng ruim water in een pan aan de kook.
Voeg de broccoli toe en laat het 1 minuut lang meekoken.
Giet het water af, spoel de broccoli met koud water af en laat het uitlekken.

Los het blokje kippenbouillon op in 0,6 liter heet water.

Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de mie dan uitlekken, meng het met 1 eetlepel arachideolie en houd het warm.

Snijd de gemberwortel in 3 plakjes en verwijder de schil.
Snijd de gember in dunne reepjes.

Was de prei schoon en snijd het in schuine stukjes van 1 centimeter breed.

Maak een sausje van 2 eetlepels oestersaus, 1,5 eetlepel maïzena, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels sojasaus, 1 theelepel vetsin, 1 theelepel suiker, 0,25 theelepel zwarte peper, 1 theelepel sesamolie en 0,6 liter kippenbouillon.

Verhit op hoog vuur de wok.
Verhit vervolgens 2 eetlepels arachideolie op hoog vuur.

Roerbak de stukjes prei en de reepjes gember tot het geurt.

Voeg dan de broccoli toe en roerbak het 1 minuut.

Voeg het sausje en het vlees toe en breng het dan aan de kook.

Pak de soepkommen en doe in elke soepkom 1 theelepel sojasaus, 4 druppels sesamolie en een snufje zwarte peper.
Verdeel de mie over de soepkommen en schep het vlees met de groenten en de hete kippenbouillon erover.

Serveer het zo warm mogelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 Februari 2012.