MIE UIT MONGOLIË

tekstbestand

Mie uit Mongolië. Een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Een gerecht met lamsvlees en prei overgoten met een zacht pittig mosterdsausje.

Het lamsvlees is zeer mals.
De combinatie van het lamsvlees met de mosterdsaus is verrassend lekker.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: koken, marineren en roerbakken.

Ingrediënten:

200 gram brede mie,
200 gram lamsfilet,
1 plakje verse gemberwortel (0,5 centimeter dik),
1 solo clove knoflook,
250 gram prei (2 dunne prei),
5 eetlepels arachideolie,
2 eetlepels sojasaus,
0,5 eetlepel hoisinsaus,
0,5 eetlepel chiliolie,
1 eetlepel grove mosterd met witte wijn (Maille),
1 eetlepel maïzena,
1 theelepel zout.

Bereiding:

Spoel het lamsfilet af en dep het droog met keukenpapier.

Snijd het lamsvlees in dunne plakjes van 1 à 2 millimeter dik.

Verwijder de schil van de gember en hak het fijn.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schillen en hak de solo clove knoflook fijn.

Meng de fijngehakte gember, maïzena, zout en 1 eetlepel arachideolie met elkaar.

Meng deze marinade met het lamsvlees.

Spoel de prei onder stromend koud water schoon.
Snijd de prei in stukjes van 2 centimeter.

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de mie daarna uitlekken en meng het met een halve eetlepel arachideolie om kleven te voorkomen.

Maak een sausje van de mosterd, 0,5 eetlepel arachideolie en 0,5 eetlepel chiliolie.

Verhit op hoog vuur de wok.
Verhit hierin vervolgens 2 eetlepels arachideolie.

Roerbak de prei 2 minuten en schuif het dan in een grote kom.

Voeg nog 1 eetlepel arachideolie toe en roerbak de solo clove knoflook en het lamsvlees 2 minuten.

Voeg dan de sojasaus en hoisinsaus toe en roerbak het nog 1 minuut.

Schep de prei erbij en roerbak alles nog 1 minuut.

Leg de mie op een schaal en schep het vlees met de prei daarop.

Roer het sausje nogmaals goed door elkaar en schenkt het over het gerecht.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 1 Maart 2012.