NOEDELS MET EEND, GEMBER EN HOISINSAUS

tekstbestand

Noedels met Eend, Gember en Hoisinsaus. Een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Noedels met eend, gember, lente-uitjes, peultjes en Chinese kool in een sausje van hoisinsaus en kippenbouillon.

Om de smaak van de Szechuanpeper vrij te laten komen, dient u ze eerst te roosteren in een droge pan om ze daarna in een vijzel te malen.

Indien u niet van koriander houdt, kan u deze achterwege laten.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken.

Ingrediënten:

1 grote eendenborst (ongeveer 400 gram),
1 eetlepel sojasaus,
1 eetlepel rijstwijn,
3 theelepels szechuanpeper,
1 eetlepel arachideolie,
2 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm
1,5 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
150 gram peultjes,
250 gram Chinese kool,
2,5 eetlepel hoisinsaus,
100 milliliter heet water,
0,5 blokje kippenbouillon,
200 gram eiernoedels,
1 gedroogde rode peper, zaad verwijderd en fijngesnipperd
5 gram verse koriander,
1 tomaat.

Bereiding:

Los het halve blokje kippenbouillon op in het hete water.

Spoel de eendenborst af onder stromend koud water en dep het daarna droog met keukenpapier.
Snijd de eendenborst dwars in zeer dunne plakjes.

Vermeng de sojasaus, rijstwijn en szechuanpeper in een kom.

Schep de reepjes eend hierin om, zodat ze geheel bedekt zijn met marinade.

Verhit de wok.
Verhit daarna de arachideolie.

Neem de reepjes eend uit de marinade (bewaar deze) en roerbak ze 1 minuut op hoog vuur.

Voeg eerst de lente-uitjes en gember en vervolgens de peultjes toe.
Roerbak alles 1 min. en voeg vervolgens de marinade, hoisinsaus en kippenbouillon toe.
Laat het gerecht op matig vuur 3 à 4 minuten pruttelen.

Terwijl de eend en groenten gaar worden, de noedels in een pan met licht gezouten kokend heet water in 3 à 4 minuten beetgaar wellen.

Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok.
Schep alles losjes om.
Sprenkel de Spaanse peper eroverheen.
Schuif het gerecht uit de wok op een voorverwarmde schaal en garneer het grof gehakte verse koriander en plakjes tomaat.

Variatie:

Vervang de eend door reepjes mals rundvlees of hertenbiefstuk.

Tip:

Wanneer u vaak Chinese gerechten bereid, dan is het de moeite waard om een fles rijstwijn in huis te halen.
Droge Sherry kan als alternatief dienen en heeft nog meer culinaire mogelijkheden, dus is het misschien praktischer in gebruik.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 Maart 2012.

Bron: allrecipes.nl