RIJST MET BIEFSTUK EN PAPRIKA

tekstbestand

Rijst met Biefstuk en Paprika, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Rijst met gefrituurde biefstuk en roergebakken paprika.

Door het frituren is de biefstuk goed mals gebleven.
Het gerecht is zacht van smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: marineren, frituren, koken en roerbakken.

Ingrediënten:

1 mok rijst,
1,25 mok water,
200 gram biefstuk,
1 grote groene paprika,
1 plakje verse gemberwortel,
1 solo clove knoflook,
1 dunne prei,
0,125 liter heet water,
0,5 blokje kippenbouillon,
0,4 liter arachideolie,
1 eetlepel rijstwijn,
2 eetlepels sojasaus,
1 theelepel maïzena,
1 theelepel sesamolie,
1 theelepel zout,
1 theelepel suiker,
1 theelepel zwarte peperkorrels,
bindpapje (1 eetlepel maïzena + 2 eetlepels water gemengd).

Bereiding:

Kook de rijst met wat zout en 1,25 mok water zachtjes gaar met het deksel op de pan.
Zodra de rijst het water opgenomen heeft, het vuur uitzetten en 10 minuten met het deksel erop laten staan.

Snijd de biefstuk in dunne reepjes.

Vermeng 2 eetlepels water, de sojasaus, de rijstwijn en 1 theelepel maïzena met elkaar.
Meng de biefstuk met de marinade en laat het 15 minuten marineren.

Hak de solo clove knoflook en de gember fijn.
Snijd de prei in zeer dunne ringen.

Snijd de groene paprika langs de naden door en verwijder het zaad.
Snijd de groene paprika vervolgens in kleine dunne reepjes.

Los het halve blokje kippenbouillon op in het hete water.

Stamp de zwarte peperkorrels fijn in de vijzel.

Verhit de arachideolie op hoog vuur in de wok.

Frituur de reepjes biefstuk tot het vlees dichtgeschroeid is en verkleurt.
Schep dan de reepjes biefstuk eruit.

Giet de arachideolie op 2 eetlepels na in een bewaarpan (voor later gebruik).

Verhit dan de wok op hoog vuur met de 2 eetlepels arachideolie die achtergebleven is in de wok opnieuw.

Roerbak de solo clove knoflook, de gember en de prei tot het geurt.

Voeg de reepjes groene paprika en de kippenbouillon toe en roerbak het 1 minuut.

Doe er dan de sesamolie, de suiker, snufje zout, de zwarte peper en de gefrituurde biefstuk bij en breng het aan de kook.

Giet dan het bindpapje erbij, zet het vuur uit en roer alles goed door elkaar tot de saus gebonden is.

Schep de warme rijst op een serveerschaal en schuif het gerecht uit de wok op de rijst.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 24 Februari 2012.