ROERGEBAKKEN RIJST MET PAPRIKA'S

tekstbestand

Roergebakken Rijst met Paprika's. Een Chinees gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Het lekkerste is het om rijst te gebruiken die daags van tevoren gemaakt is.
Hierdoor wordt ook de bereidingstijd een stuk korter om dit recept te maken.

U kan ook 125 gram magere spekblokjes gebruiken in plaats van de arachideolie.
Deze roerbakt u zonder olie eerst gaar tot lichtbruin voordat de gesnipperde uien erbij gaan.
De spekblokjes geven het gerecht ook een heerlijke smaak.

Bereidingstijd: 40 minuten / 15 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken.

Ingrediënten:

1 mok Basmatirijst,
1,25 mok water,
1 eetlepel arachideolie,
1 ui,
0,5 groene paprika,
0,5 rode paprika,
1 eetlepel ketjap manis (Trade Mark A),
1 theelepel sesamolie,
zout naar smaak,
4-seizoenen peper uit de molen naar smaak.

Voorbereiding:

Zet steelpan op het vuur en gooi de Basmatirijst en het water erin met een beetje zout.
Leg het deksel erop en breng het aan de kook.
Laat het dan verder sudderen totdat het water opgenomen is door de Basmatirijst.
Zet hierna het vuur af en laat het 10 minuten rusten met het deksel op de pan.
Haal daarna het deksel eraf om het wat af te laten koelen.
Roer de Basmatirijst dan wel even los met een vork.

Schil de uien, en snipper het fijn.

Verwijder het zaad uit de paprika's en snijd ze in zeer dunne reepjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok.

Voeg de gesnipperde ui eraan toe en roerbak het totdat ze zacht beginnen te worden.

Voeg dan de reepjes paprika toe en roerbak alles 1 minuut.

Doe de afgekoelde Basmatirijst erbij en de ketjap manis en roer alles goed door elkaar.
Roerbak het totdat alles goed opgewarmd is en sprenkel de sesamolie erover.

Maak het af op smaak met de 4-seizoenen peper en het zout.

Tip:

U kan er ook in blokjes gesneden achterham erdoor mengen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 2 Oktober 2011.