ROERGEBAKKEN VARKENSVLEES EN KIPPENVLEES

tekstbestand

Roergebakken varkensvlees en kippenvlees met ui, rode paprika en kastagnechampignons in een oester-ketjapsaus. Bereid door de Happy Chief Cook.

Roergebakken varkensvlees en kippenvlees met ui, rode paprika en kastagnechampignons in een oester-ketjapsaus.
Het is een eenvoudig gerecht dat snel te bereiden is.
U kan dit gerecht als onderdeel van een Chinese rijsttafel maken.
Als onderdeel van een Chinese rijsttafel gebruikt u maar de helft van alle ingrediënten.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.

Ingrediënten:

225 gram varkensfilet,
225 gram kipfilet (1 enkele kipfilet),
2 eetlepels arachideolie,
1 kleine ui,
1 rode paprika.
250 gram kastagnechampignons,
4 eetlepels oestersaus,
2 eetlepels ketjap manis (Trademark A),
1 theelepel maïzena,
1 eetlepel rijstwijn.

Voorbereiding:

Snijd de kastagnechampignons in vieren.

Snijd de paprika in kleine reepjes,

Snipper de ui fijn.

Snijd de kipfilet en het varkensfilet in kleine stukjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wokpan.
Roerbak het varkensvlees en het kippenvlees gedurende 3 minuten.

Voeg de ui, rode paprika en de kastagnechampignons toe en roerbak het geheel 2 minuten lang.

Voeg de oestersaus en de ketjap manis toe en laat het 2 minuten sudderen.

Meng de maïzena met de rijstwijn en voeg deze aan het gerecht toe.
Laat er de kook over komen terwijl u het goed doorroert.
Zodra de saus op de gewenste dikte is, het vuur uitzetten en serveren in een voorverwarmde schaal.

Serveren met rijst of noedels.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Januari 2011.