RUNDVLEES IN ANANASSAUS

tekstbestand

Rundvlees in ananassaus, een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Heerlijk als onderdeel van een Chinese rijsttafel.
Het vlees is goed mals.

Bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

400 gram entrecôte,
1 eetlepel donkere basterdsuiker,
1 centimeter verse gember,
2 eetlepels ketjap manis (Trademark A),
2 eetlepels rijstwijn,
2 eetlepels rijstolie,
2,5 deciliter ananas stukjes,
1,25 deciliter ananassap,
1 theelepel maïzena,
2 eetlepels water.

Bereiding:

Snijd het vet van de entrecôte af, en snijd de entrecôte in dunne reepjes.

Schil de gember en hak de gember zo fijn mogelijk.

Meng de donkere basterdsuiker met de fijngehakte gember, sojasaus en de rijstwijn.
Giet dit over het rundvlees heen, meng alles goed door elkaar en laat het minimaal 2 uur marineren.

Verhit de rijstolie in een wok.
Voeg het gemarineerde rundvlees met de marinade toe samen met de stukjes ananas.
Roerbak dit gedurende 3 minuten.

Giet het ananassap erdoor.

Meng de maïzena met het water en voeg het aan het rundvlees toe.
Sudder het onder voortdurend roeren totdat de saus verdikt.

Serveer het met rijst.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 13 Januari 2011.