SICHUAN PEPERZOUT

tekstbestand

Sichuan Peperzout, een kruidenmelange uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Deze kruidenmelange is erg gemakkelijk te maken.
Maak niet te veel aan, het is beter om kleine porties te maken dan een grote hoeveelheid.
Gebruik een dessertlepel of een eetlepel om af te meten.
In plaats van 3 eenheden zout te gebruiken, kan u ook 2 eenheden grof zeezout gebruiken.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 45 gram.
Techniek: roosteren, malen.

Ingrediënten:

1 dessertlepel sichuan peperkorrels,
3 dessertlepels zout.

Benodigdheden:

koekenpan/sauspan,
vijzel,
potje.

Bereiding:

Verhit een droge koekenpan of sauspan.

Voeg de Sichuan peperkorrels en het zout toe.
Bak het al schuddend tot de Sichuan peperkorrels donker worden en het ruikt.

Laat het afkoelen, en maal het daarna zeer fijn in een vijzel.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 21 Maart 2012.