EnglishSIU KAI PEI (GEROOSTERDE KIPPENBOUTEN)

tekstbestand

Siu Kai Pei (geroosterde kippenbouten). Bereid door Alvin Pun. Een gerecht uit China. Een gemakkelijk gerecht om te bereiden.

Siu Kai Pei (geroosterde kippenbouten), bereid door Alvin Pun.
De marinade is snel te bereiden, en de geroosterde kippenbouten zijn kruidig en hartig.
Een gemakkelijk gerecht om te bereiden.
Het is lekker en vullend.

Bereidingstijd: 2 of 3 dagen marineren + 20 tot 30 minuten roosteren (heteluchtoven).
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 kilo (schoongemaakte) kippenbouten.

Ingrediënten Marinade:

2 eetlepels zout,
1 eetlepel gemalen witte peper,
1,5 theelepel suiker,
2 fijngehakte teentjes knoflook,
1 stukje fijngehakte gember,
1 theelepel vijf kruiden poeder,
Scheutje Shaoxing rijstwijn (kan vervangen worden door droge sherry als de rijstwijn niet verkrijgbaar is),
Scheut lichte sojasaus.

Voorbereiding:

Doe de fijngehakte knoflook en gember in een grote kom, doe daarna het zout, de peper, de vijf kruiden poeder, de rijstwijn (of droge sherry), de suiker en de sojasaus in de kom.

Roer alles goed door elkaar.

Haal de kippenbouten aan beide kanten door de marinade heen en leg ze in een aparte kom.
Giet de overgebleven marinade erbovenop.

Laat het 2 tot 3 dagen marineren.

Roosteren:

Wrijf de kippenbouten voor het roosteren goed in met een beetje lichte sojasaus, leg de kippenbouten in de heteluchtoven en rooster ze gaar in ongeveer 30 minuten op 200 graden Celsius.

Eet smakelijk!

Ingestuurd en bereid door Alvin Pun. Geplaatst op 25 Juli 2009.