SNIJBONEN MET TOMAAT

tekstbestand

Snijbonen met Tomaat, een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Snijbonen met lente-ui en tomaat in een kruidige saus gemaakt van kippenbouillon.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken en sudderen.

Ingrediënten:

200 gram snijbonen,
1 tomaat,
1 lente-ui,
0,5 blokje kippenbouillon,
0,1 liter heet water,
1 eetlepel arachideolie,
paar druppels sesamolie,
0,5 theelepel suiker,
klein snufje vetsin,
1 eetlepel maïzena,
2 eetlepels water.

Bereiding:

Los het halve blokje kippenbouillon op in het hete water.

Verwijder de uiteinden van de snijbonen en verwijder de eventuele draden.
Was ze en snijd ze in stukjes van 3 centimeter.

Hak de lente-ui fijn, op een stukje voor de garnering na.

Kerf de tomaat vertikaal 2 keer rondom in, leg de tomaat met de onderkant boven in een diepe schaal en giet er kokend heet water over.
Wacht totdat u ziet dat het vel los laat (dat kan binnen enkele seconden gebeurt zijn).
Haal ze uit het water en verwijder het loslatende vel.
Snijd de tomaat in 8 partjes.

Verhit op hoog vuur de wok en verhit dan de arachideolie.

Roerbak de lente-ui tot het geurt.

Voeg dan de snijbonen toe en roerbak het een halve minuut.

Voeg dan de partjes tomaat en kippenbouillon toe.
Meng er de suiker en een klein snufje vetsin door.
Doe het deksel op de wok en laat het 7 minuten sudderen.

Meng de maïzena met 2 eetlepels water en giet het bij de snijbonen.
Roer alles goed door elkaar zodat de saus gebonden wordt en zet dan het vuur uit.

Breng het op smaak met een paar druppels sesamolie en schuif het uit de wok op een serveerschaal.
Garneer het met de overgebleven lente-ui en serveer het.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 10 Februari 2012.