SPITSKOOL MET KRAB

tekstbestand

Spitskool met Krab, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Spitskool met gember, prei, krab en eiwit.

Ik heb ook het krabvocht gebruikt vanwege de extra krabsmaak die het geeft.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.
Techniek: roerbakken en koken.

Ingrediënten:

1 kleine stevige spitskool,
1 plakje verse gember (0,5 centimeter),
0,5 prei,
1 blikje krabvlees (Princes (uitlekgewicht 121 gram)),
1 eiwit,
1 eetlepel rijstwijn,
2 eetlepels arachideolie,
0,5 theelepel zout,
0,5 liter water,
bindpapje (0,5 eetlepel maïzena + 1 eetlepel water gemengd).

Voorbereiding:

Snijd de spitskool in vieren en verwijder de harde stronk.
Snijd dan de spitskool in stukken van 4 bij 2 centimeter.
Spoel de spitskool onder zacht stromend koud water af.

Verwijder de schil van de gember en hak het fijn.

Was de prei schoon onder zacht stromend koud water en schud de prei droog.
Hak de prei fijn.

Laat het krabvlees uitlekken en vang het krabvocht op.
Haal het krabvlees los met een vork.

Klop het eiwit los.

Breng 0,5 liter water met 0,5 theelepel zout aan de kook.

Bereiding:

Kook de spitskool ongeveer 5 minuten (elke minuut even alles omroeren) met het deksel op de pan, en laat ze daarna uitlekken.
Leg de spitskool op een schaal en dek het losjes af met aluminiumfolie.
Vang het kookvocht op en meng dat met het krabvocht tot het een hoeveelheid van 0,15 liter is.
De rest van het kookvocht kan weggegooid worden.

Verhit op hoog vuur de wok, verhit dan hierin vervolgens 2 eetlepels arachideolie.

Roerbak de gember en prei tot het geurt.

Doe dan het krabvlees, rijstwijn en het krab-kookvocht erbij en breng het aan de kook.

Roer dan zoveel van het bindpapje erdoor dat de saus licht gebonden wordt.

Roer dan het losgeklopte eiwit erdoor tot het stolt.

Schep de saus over de spitskool.

Garneer het gerecht met een in plakjes gesneden tomaat.

Serveer het met de witte rijst apart erbij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 18 Februari 2012.