VARKENSVLEES MET GROENE PAPRIKA'S

tekstbestand

Varkensvlees met Groene Paprika's, een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Dit is een licht pikant gerecht, mocht u daarvan niet houden dan kunt u eenvoudigweg de rode Spaanse peper achterwege laten.

Zonder de rode Spaanse peper is het een zoet gerecht.

Het is een vrij eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

250 gram varkensfilet,
1 eetlepel rijstolie,
1 solo clove knoflook,
1 grote groene paprika of 2 kleine,
1 theelepel witte wijnazijn,
3 eetlepels water,
0,25 blokje kippenbouillon,
0,5 eetlepel Hoi Sin saus,
zout naar smaak,
4-seizoenen peper naar smaak,
1 theelepel maïzena,
0,5 rode Spaanse peper.

Voorbereiding:

Snijd het varkensfilet in kleine dunne reepjes.

Hak de solo clove knoflook fijn.

Verwijder het zaad uit de paprika's en snijd ze in de lengte in dunne repen.

Snij de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad.
Hak de rode Spaanse peper fijn.

Bereiding:

Verhit de rijstolie in een wok.

Voeg het varkensvlees toe en roerbak het totdat het vlees helemaal verkleurd is.

Voeg de knoflook en de paprika's toe, en roerbak dit geheel gedurende 1 minuut.

Verkruimel het stukje kippenbouillonblokje en roer dit samen met de wijnazijn, water en Hoi Sin saus erdoor.
Breng het op smaak met zout en 4-seizoenen peper en kook het geheel 3 minuten.

Meng de Maïzena met een beetje water en roer het goed door elkaar.
Giet het maïzenamengsel over het gerecht en kook het, totdat de saus gebonden is en ingedikt, onder voortdurend roeren.

Schuif het gerecht op een serveerschaal en strooi er de fijngehakte rode Spaanse peper over.

Serveer het gerecht heet.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 25 September 2011.