EngelsVARKENSVLEES MET HOISINSAUS

tekstbestand

Varkensvlees met Hoisinsaus, een gerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Gefrituurde reepjes varkensvlees met roergebakken Chinese kool en prei in een Hoisinsaus.

***Ik gebruik om de rijst te koken een steelpan met een glazen deksel.
Ik hoef dan het deksel er niet af te halen om te zien of de rijst het water al opgenomen heeft.***

Ik heb van de Chinese kool het binnenste gebruikt.

Bereidingstijd: 25 à 30 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken en frituren.

Ingrediënten:

250 gram varkensfilet (2 lapjes),
0,3 dunne prei,
150 gram Chinese kool,
1 eiwit,
0,3 liter arachideolie,
3 eetlepels hoisinsaus,
1 eetlepel rijstwijn,
1 theelepel sesamolie,
2 eetlepels maïzena,
zout,
1,25 mok water,
1 mok rijst,
1 tomaat.

Bereiding:

Kook de rijst met een halve theelepel zout en 1,25 mok water zachtjes gaar met het deksel op de pan.
Zodra de rijst het water opgenomen heeft, het vuur uitzetten en 10 minuten met het deksel erop laten staan.

Snijd het varkensfilet in luciferdunne reepjes.

Klop het eiwit los en roer er de maïzena en 0,5 theelepel zout door totdat het een smeuïg papje geworden is.
Meng het met de reepjes varkensfilet.

Snijd de prei in zeer schuine dunne ringen van 2 à 3 millimeter dik.

Snijd de Chinese kool in repen van 2,5 centimeter.

Verhit op hoog vuur de arachideolie in de wok.
Schroei het varkensfilet dicht totdat het helemaal verkleurt is.
Haal het varkensfilet dan uit de wok en laat het op keukenpapier uitlekken.

Giet de arachideolie uit de wok op 3 eetlepels arachideolie na in een bewaarpan.
***Voor later gebruik.***

Verhit de arachideolie op hoog vuur en roerbak de Chinese kool 3 minuten.
Verlaag dan de hitte naar matig vuur en roer de hoisinsaus, rijstwijn en de prei erdoor.
Breng het aan de kook.

Voeg de gefrituurde reepjes varkensfilet toe en meng het met de saus.

Roer de sesamolie erdoor.

Schep de gekookte witte rijst op een schaal en schuif het gerecht uit de wok op de witte rijst.

Garneer het met partjes tomaat.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 9 Februari 2012.