VARKENSVLEES MET KNAPPERIGE GROENTEN

tekstbestand

Varkensvlees met Knapperige Groenten. Een stoomgerecht uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Gestoomde groenten met varkensfilet en Basmatirijst.

Ik heb het varkensfilet door de slager in dunne plakjes laten snijden.

De groenten hebben een heerlijke anijssmaak gekregen door de venkel.
De saus geeft een licht pittige smaak aan het vlees.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: stomen.

Ingrediënten:

220 gram varkensfilet in plakjes van 1 à 2 millimeter dik,
zout,
4-seizoenen peper,
1 wortel,
1 stengel bleekselderij,
1 venkel.

Ingrediënten saus:

1 eetlepel lichte sojasaus,
1 eetlepel rijstwijn,
1 theelepel suiker,
2,5 bij 4 centimeter verse gemberwortel.

Garnering:

2 takjes verse peterselie.

Bijgerecht:

150 gram Basmatirijst.

Voorbereiding:

Schil de gember en hak de gember zo fijn mogelijk.

Meng de gember met de lichte sojasaus, rijstwijn en suiker goed door elkaar en laat het minimaal een half uur rusten zodat de juiste smaak ontstaat.

Zodra de saus gemaakt is, de rijst gaan koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schil de wortel.
Snijd vervolgens de wortel in dunne linten met een dunschiller.

Snijd de bleekselderij in dunne hoefijzertjes.

Verwijder de harde kern van de venkel en de stengels.
Snijd de venkel in zeer dunne reepjes (julienne).

Rol elk plakje varkensfilet tot een klein rolletje.
Bestrooi ze met zout en 4-seizoenen peper naar smaak.

Bereiding:

Zet een pan met een laag water op het vuur en plaats er een stoompan op.

Zodra het water goed stoomt, de groenten in de stoompan doen en gedurende 3 minuten stomen met het deksel erop.

Leg daarna de rolletjes varkensfilet op de groenten en stoom het geheel nog 5 minuten.

Haal het vlees daarna uit de stoompan en leg ze even apart.
Verdeel de groenten over de borden en leg het varkensvlees op de groenten.
Verdeel daarna de saus over het varkensvlees.

Serveer het met een kom Basmatirijst en garneer het gerecht met een paar plukjes peterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 29 September 2011.