ZOETE CHINESE AMANDELSOEP

tekstbestand

Zoete Chinese Amandelsoep, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke licht zoete vullende amandelsoep.
Deze soep is zeer dik en goed vullend.

Om de bouillon af te schuimen heb ik een theezeefje gebruikt, dit werkt perfect.
Maar het moet wel elke keer dat het gebruikt is onder de kraan afgespoeld worden.

De gemalen amandelen heb ik bij een toko gekocht, die heeft mij 3,50 euro gekost voor een zak van 300 gram gemalen amandelen.

Toen de basmatirijst gaar was heb ik die een paar minuten lang gepureerd.

Bereidingstijd: 1 uur.
Aantal personen: 5 à 6.
Techniek: pureren en koken.

Ingrediënten:

1 liter water,
1 kipfilet à 250 gram,
1 blokje kippenbouillon,
200 gram basmatirijst,
100 gram gemalen amandelen,
3 eetlepels suiker,
0,25 liter kokosmelk (Nutco),
verse krulpeterselie.

Benodigdheden:

5 liter pan met deksel,
hakblok/snijplank,
koksmes,
theezeefje,
schaaltje voor de kipfilet,
spatel,
blender of staafmixer.

Bereiding:

Snijd de kipfilet in brede repen.

Zet een pan op het vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de repen kipfilet toe en verkruimel het blokje kippenbouillon door het water.
Schep het vrijkomende schuim van het oppervlak af totdat de bouillon helder blijft.
Laat de kipfilet 30 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Haal dan de gekookte kipfilet uit de kippenbouillon en voeg de basmatirijst aan de kippenbouillon toe en laat het 20 minuten sudderen.

Pureer het geheel fijn met de blender of staafmixer, en voeg daarna de gemalen amandelen toe.
Roer alles goed door elkaar.
**Hoe langer u blijft pureren, hoe gladder de soep wordt.**

Voeg de suiker en de kokosmelk aan de soep toe en roer alles goed door elkaar.

Hak wat takjes krulpeterselie fijn en roer dit door de soep heen.

Snijd de repen kipfilet in dunne plakjes en roer het door de soep heen.

Mocht de soep te dik zijn, dan kan u het aanlengen met wat water.

Serveer de soep in kommen en garneer het met een takje krulpeterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 14 December 2011.